Buncit Vs mengandung

Petang tadi punyalah berpusing-pusing mencari rumah sewa, habis satu dareah Selayang di jelajah, destinasi terakhir petang tadi adalah salah satu apartment di area Selayang, baru je siap, terletak nun jauh di atas bukit.

Punyalah tinggi bukit tu, Kancil saya tu macam semput benar je rasanya, mendaki dipertengahan bukit yang curam tu ada pondok pengawal, saya ni memanglah failed sikit kalau kena berhenti tempat berbukit, main jalan je walaupun Mak Guard tu lambai-lambai suruh berhenti, oklah sampai atas sikit dan ada tpt parking, saya berhentikan Kancil, 
Mak Guard tu cakap "kenapa jalan aja , kereta ni tak ada sticker, mana boleh main masuk je".
Saya menjawab " maaf la, susah nak berhenti kat sana tadi sebab bukit ni macam curam sangat lah, kami nak masuk cari rumah sewa"

Mak Guard tu jawab lagi " ooo cari rumah sewa, banyak ada sebab ini rumah baru je siap, U mengandung ke ni?  ( teragak-agak saya mengangguk kepala ) , elok-elok tau memandu kawasan berbukit ni time mengandung"

Saya hanya mampu mengucapkan terimakasih atas keperihatinan dia dan lepas tu bantai gelak pada diri sendiri

Kesimpulannya :

Buncit tak semestinya mengandung , okey!

Motif pertanyaan mak guard adalah untuk memberi motivasi agar saya memikirkan apa yang patut saya lakukan dengan kandungan lemak saya ni.