23 February 2011

OBES: buat saya malas....

Memang betul fakta yang mengatakan bila badan besar daripada sepatutnya kita akan jadi malas untuk bergerak dan malas untuk bergaul, malas untuk berjumpa orang, malas untuk berkomunikasi , malas untuk bergaya, malas untuk jadi rajin.


Saya sedang melalui fasa kemalasan itu.


Paling saya malas adalah berjumpa orang-orang sekeliling. Kenapa agaknya ye?


Rasa seperti serba tak kena, seperti diperhatikan atas bawah belakang depan je, jadilah rendah diri.


Padahal, tak sepatutnya saya macam tu, bukan bermakna saya menjadi tidak bernilai langsung andainya saya obes, lagi pun saya kan sedang berusaha separa keras untuk menguruskan badan.


Penurunan sebanyak 0.5 kg hampir kelihatan ( woww tersangat bangga ke nak bagitau penurunan sebanyak tu)..ye sepatutnya saya bangga dan jadikan motivasi untuk turunkan sehingga betul-betul berjaya mendapat berat yang ideal.


Untuk orang-orang sekeliling, jangan la pandang orang yang bersaiz terlebih besar daripada sepatutnya ni dengan pandangan yang semacammmmm je...

1 comment:

  1. kak aya,

    saya nak minta kebenaran copy-pate this entry ke blog saya~ Chekgu Murni

    nota : kak aya, sudikah kak aya jadik my testimonial PB~ harga PB tak perlu rsau~ harap kak aya leh email saya abayahitam@gmail.com

    maaf sekiranya mengganggu~

    ReplyDelete