20 February 2011

Riadah di Taman Tasik Titiwangsa

Petang tadi selepas solat Asar, kami berempat dengan penuh semangat menuju ke Taman Tasik Titiwangsa.


Konon nak berjogging, sampai sana agak lambat kerana jalan masuk ke tempat parking begitu sesak, kat situ aja lebih setengah jam.


Turun kereta, jalan-jalan je menggelilingi tasik, berpeluh jugak la walaupun bukan berjogging, lagi pun orang yang obes macam saya ni mana sesuai untuk berjogging, doktor sarankan banyakkan berjalan kaki secara pantas.


Umar pulak bila ternampak taman permainan je memang tak ada can la untuk pusing-pusing lagi dah..terus la fokus pada mereka dua beradik tu turun naik panjat sana sini hinggalah mereka sendiri dah mengalah untuk bermain.


Pulang ke rumah, mandi dan 2 beradik tu terus tidur.


Yang masih lagi belum tidur adalah 2 dewasa, sorang keluar minum , sorang mengadap pc update blog.


Kedengaran dari ruang bawah, Umar mengigau, dah 2 malam dia asyik mengigau, mungkin terlalu penat bermain Sabtu dan Ahad.


Eh teringat pulak Umar punya peel, tadi sebelum masuk kereta ketika mau pulang dari taman tasik, dia terpandangkan ada 2 orang dewasa bermain helikopter control, terus dia merengek-rengek "hati terasa nak helikopter je"...mula-mula slow je kata-kata tu, makin lama makin kuat, makin kerap.


Rengekan tu berterusan hingga ke dalam kereta, hingga hampir sampai ke rumah, rasa betul-betul rimas.


Abah dia janjikan untuk beli kereta control tapi bukan sekarang la kena tunggu la. 


Dia ceria dan tersangatlah berpuas hati dengan janji si abah.


Sampai rumah, turun dari kereta, dia bertanya " mana nya kereta remote control yang abah cakap nak beli tu?"


Ahhh mati kalau macam ni, nasib baiklah selepas mandi dan bagi susu, dia terlupa langsng pasal tu tapi rasanya esok mesti dia ingat kembali, budak-budak sentiasa menuntut janji selagi tak dipenuhi.

2 comments:

  1. salam ziarah...

    dtg dari blog Ben..
    sudi2lah jenguk blog saye ye.. :)
    tq

    ReplyDelete
  2. heheh melayan ragam anak2...mcm2 kan kak.tapi seronok..:)

    jemput ke rumah...
    http://laydie-dda.blogspot.com

    keep in touch ye..

    ReplyDelete