27 May 2011

Saya masih GAGAL!

Tahun lepas ketika memulakan azam untuk mula aktif dengan blog sendiri, saya turut menyimpan azam untuk melawan masalah obesiti yang sedang saya hadapi.


Namun selepas setahun saya berblog, saya tak nampak sebarang kejayaan di dalam usaha untuk mendapat berat ideal.


Ye, dengan tak malunya saya akui saya memang gagal dan adakah akan terus menerus gagal?


Hmmm tak sanggup saya nak bayangkan jika saya masih lagi begini.


Kenapa susah nak lawan nafsu MAKAN?


Macam kelakar kan? Tapi itu hakikat sebenarnya..memang suka nak tepis godaan dengan makanan.


Sudahnya, macam ni la saya....sekejap berdiet, sekejap makan tak ingat!

3 comments:

  1. usaha tangga kejayaan kak. semua orang berusaha, tapi tak semuanya istiqamah! chaiyok2!

    ReplyDelete
  2. takpe kak...jgn putus asa...teruskan usaha, sematkan azam!! insyaAllah boleh. makan jangan skip. breakfast, lunch dan dinner makan je....makan kerap takpe tapi sikit2.

    apa kata k.aya ambil vitamin shaklee? memang elok dan berkesan.

    ReplyDelete
  3. sama lah kita.. tak tau kenapa susah sangat. susah hati ke senang hati ke..badan tetap tak mau turun.hee..

    ReplyDelete