Belajar mengenali blog sendiri

Tadi merayau-rayau hingga ke DENAIHATI untuk menuntut ilmu tentang dunia blogging, satu lagi perkara yang saya belajar adalah penting untuk mengenali tentang blog sendiri.


Tak banyak yang saya fahami namun saya akan cuba menggali sedikit demi sedikit blog-blog mereka yang telah berjaya.

Alexa Ranking, rendah kedudukannya!

Blog Speed

Meta tag analysis - tak faham apa yang dipaparkan ni, kena berguru dulu.

Memang banyak benda yang perlu dipelajari di dalam dunia blog ni rupanya, bukan takat post entry , blogwalking dan komen je..tapi terpulang kepada individu, mana yang menjadikan blog sebagai tempat untuk menulis semata, tak ada salahnya kalau tak ambil tau mengenai perkara di atas.

8 comments :

azieazah said... [Reply to Comments]

Salam KAK AYA,
saya masuk membalas kunjungan.
Wahhh bagus tu, rajin mencari-cari info untuk mempertingkatkan pengetahuan tentang blog.

Semoga terus maju. :)

ikatankasihku said... [Reply to Comments]

Hi, tq singgah blog sy.

Memang betul tu, ilmu blog ni meluas ..kene rajin belek2 baru paham nanti.. :)

Rozali said... [Reply to Comments]

Assalamualaikum Kak Aya

saya pun tak berupa tahu bab2 ni

Wassalam

NzA said... [Reply to Comments]

betullah..ttp trkdg xde masa nk study ttp nie..hu...

hafizmd said... [Reply to Comments]

As salam Kak Aya,

Singgah kali pertama ni :D

Moga terus berkarya dgn ilmu2 yg bermanfaat...ameen...

sama2 kita belajar

puanbee said... [Reply to Comments]

org lain seperti sy tak tahu kak , tp saya ambil berat benda2 kat atas tu kak

Puan Kutu said... [Reply to Comments]

bagus..sy pun mls sebenarnya nk belajar.sikit2 jer.tu pun rakan blogger jugak yg ajar..:)

nabilah_2908 said... [Reply to Comments]

sy pun tak berapa faham tntg ni...apa eh kegunaannya...? ;)

Post a Comment