15 June 2011

Kurang tidur = cepat tua

Pada sesiapa yang kaki blogging waktu malam hingga dinihari, sila ambil perhatian ye. ( tuan blog sila ambil perhatian!)

TIdur yang tidak cukup boleh memberikan kesan pada kompleksi kulit. Mahu atau tidak, kita perlu tidur sekitar 7 hingga 8 jam sehari untuk mendapatkan kulit yang cantik. Tidur yang cukup membantu mengurangkan kedutan dan garisan-garisan halus diwajah. Bahkan tidur yang cukup mengurangkan stress dan membantu menaikkan mood . Inilah antara sebab yang menyumbang kepada kompleksi kulit yang cantik.

Hmmm patutlah, kulitku berkedut dan nampak kusam, agak tua daripada usia sebenar...

12 comments:

  1. Assalamualaikum Kak Aya

    saya nak tidur awal la malam ni...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. Rozali = eloklah tidur sekarang juga, baru la nampak baby face je.he he

    ReplyDelete
  3. Kak Kasih - saya rasa ada kebenarannya, sb tiap kali saya tidur lewat atau mmg tak boleh tidur, wajah betul-betul nampak tiada seri langsung!

    ReplyDelete
  4. dulu suke gak blogwalking tgh2 mlm.
    skang 11 lebey pn dh tidur..hehe..

    salam kenal=)

    ReplyDelete
  5. bee tk leh tidur awal hari2 tunggu en suami tu balik kerja ..dia balik lewat2 sungguh huhu tp tkpe kaber esok pagi ...

    ReplyDelete
  6. hehehe.. menakotkan yerk.. tapi saya pesen tdo awal actually.. kadang2 je kak aya melayan tenet terlebih waktu.. bkn buat apa pun.. buat entry autopublish.. hehehe..sebab ngajar petang mana sempat nak wat entry publish on timekan??

    ReplyDelete
  7. lagi info tentang kurang tidur di SIHAT SELALU - Kanser Angkara Kurang Tidur

    ReplyDelete
  8. jemput singgah blog izan http://prettyiz.blogspot.com/
    nak tido dah ni, kang muka cepat tua dari usia pulak...oh nooo

    ReplyDelete