Kurang tidur = cepat tua

Pada sesiapa yang kaki blogging waktu malam hingga dinihari, sila ambil perhatian ye. ( tuan blog sila ambil perhatian!)

TIdur yang tidak cukup boleh memberikan kesan pada kompleksi kulit. Mahu atau tidak, kita perlu tidur sekitar 7 hingga 8 jam sehari untuk mendapatkan kulit yang cantik. Tidur yang cukup membantu mengurangkan kedutan dan garisan-garisan halus diwajah. Bahkan tidur yang cukup mengurangkan stress dan membantu menaikkan mood . Inilah antara sebab yang menyumbang kepada kompleksi kulit yang cantik.

Hmmm patutlah, kulitku berkedut dan nampak kusam, agak tua daripada usia sebenar...

12 comments :

Rozali said... [Reply to Comments]

Assalamualaikum Kak Aya

saya nak tidur awal la malam ni...he he

Wassalam

kasihredha said... [Reply to Comments]

owhh tidakkkk

Kak Aya said... [Reply to Comments]

Rozali = eloklah tidur sekarang juga, baru la nampak baby face je.he he

Kak Aya said... [Reply to Comments]

Kak Kasih - saya rasa ada kebenarannya, sb tiap kali saya tidur lewat atau mmg tak boleh tidur, wajah betul-betul nampak tiada seri langsung!

liyana said... [Reply to Comments]

dulu suke gak blogwalking tgh2 mlm.
skang 11 lebey pn dh tidur..hehe..

salam kenal=)

Puteri Bt Ahmad said... [Reply to Comments]

jum tido sekarang ! :)

maya amir said... [Reply to Comments]

hah? ok2..saya tido skang:)

puanbee said... [Reply to Comments]

bee tk leh tidur awal hari2 tunggu en suami tu balik kerja ..dia balik lewat2 sungguh huhu tp tkpe kaber esok pagi ...

Chekgu Azrine said... [Reply to Comments]

hehehe.. menakotkan yerk.. tapi saya pesen tdo awal actually.. kadang2 je kak aya melayan tenet terlebih waktu.. bkn buat apa pun.. buat entry autopublish.. hehehe..sebab ngajar petang mana sempat nak wat entry publish on timekan??

armouris said... [Reply to Comments]

lagi info tentang kurang tidur di SIHAT SELALU - Kanser Angkara Kurang Tidur

55555 said... [Reply to Comments]

Aiii betol ke nie?

Izan@is said... [Reply to Comments]

jemput singgah blog izan http://prettyiz.blogspot.com/
nak tido dah ni, kang muka cepat tua dari usia pulak...oh nooo

Post a Comment