Kenapa barang makin mahal?

Baru balik dari pasar ni...bawak rm100 hari ni kerana dah 3 minggu kot tak ke pasar.

Sebu perut tengok harga barangan di pasar hari ni! Macam kurang 10 perkara beli dan duit habis !

Ikan Selayang @Sardin yang biasa-biasa tu harga RM12 sekilo...mak aii......minggu lepas masa beli di Terengganu tak ada la cecah sampai RM12 sekilo.

Dah le Astro ketuk kepala dengan kenaikan harga langganan...rasanya dah tak ada apa yang murah lagi dah sekarang ni, sebelum ni harga roti bakar di foodcourt ofis saya tu hanya RM1, tapi dah naik jadi RM1.20....nampaknya bakar jelah roti kat rumah sebelum ke pejabat.

Kejap lagi nak ke Klinik Ansar, untuk follow up batuk Nadhirah, kalau perlu , kena jalani Xray dada...hmmm kena spare duit lagi ni...bukan mengeluh tapi ini semua perkara yang sentiasa perlu dilalui oleh setiap orang. Keluar dari rumah sikit sediakan duit, duduk dalam rumah pun duit sentiasa berjalan...duit bil letrik, bil air, bil internet...pendek kata dimana saja berada semuanya di kenakan bayaran.

7 comments :

aanie said... [Reply to Comments]

betul la kak....kalau soping brg dapur, Rm50 dapat berapa brg je...huhu...semmpuuuttt.....

kasihredha said... [Reply to Comments]

semua guna duit
kalau keluar je..selangkah kena bayar tol,
masuk tilet bayar..bayar parking dan mcm2 lagi :)

Princess Solehah said... [Reply to Comments]

mmg harga barang makin naik skrg ni...huhu. Nak wat camana kita?

Puan Kutu said... [Reply to Comments]

setuju..skang nk beli apa2 berfikir byk kali.macam air keluarnya..nk dpt bkn main ssh..

maya amir said... [Reply to Comments]

dan media masih ckp kos sara hidup kat msia antara yg terrendah.. uwaaaaa... tak tahan dah nih..bawak RM50 pun dpt 2-3 barang jek..huhu

Kak Aya said... [Reply to Comments]

aanie - rm50 tu takat isi minyak, bayar tol dan parking, eh dah abis?

kak kasih - tersangatlah betul...ni dah dekat nak puasa, mesti barang naik harga lagi

princess solehah - itulah, apakah kuasa kita untuk menghalang kenaikan semua ni?

puan kutu - tunggu dapat gaji macam tunggu buah tak gugur, sekali gugur, habis terus ngappp

maya - media suka gula-gulakan para pembaca....kita juga yang rabak poket tiap hari.

puanbee said... [Reply to Comments]

memang kak aya , kalau bawak rm5o tu mcm beli jajan tuk anak2 je hehe

Post a Comment