19 July 2011

Sekitar Majlis Menyambut Menantu








Ayam masak merah dalam kuali besar tu..

Adik lelaki - masih solo

Adik lelaki ke tiga - masih solo

Serius benar bawa besen...adik lelaki kedua saya, masih solo

2 adik lelaki saya...yang tunjuk isyarat peace yo tu pengantin lelakinya.



Antara orang-orang kampung yang datang...

Mak saya....sepanjang hari tersenyum gembira menerima menantu, tapi gambar ni  kurang senyuman nampaknya

Orang baru dalam keluarga saya...

Menantu kedua a.k.a menantu baru mak saya....

Nadhirah, anak dara saya....dia agak semput time ni..

Ni Umar, anak bujang saya..

Menantu pertama mak saya ni.....

Berapa agaknya jumlah duit dalam mangkuk ni?


..

7 comments:

  1. selamat pengantin baru kepada adik kak aya ye

    ReplyDelete
  2. Chekgu Azrine - t.kasih...best kan dah ada adik ipar ni..tambah ahli wanita dalam keluarga.

    ReplyDelete
  3. suka tengok semangat gotong royong tu :)

    ReplyDelete
  4. kak kasih - di kampung saya masih mengamalkan gotong royong kalau ada kenduri kendara

    ReplyDelete
  5. kenduri dgn semangat gotong royong cmnilaa best kan kak..org skang sume cater jek..susah dh nk cari yg rewang ramai2 gini;)

    ReplyDelete
  6. ramai yg solo lagi ye...kak aya ada rupa maknye lah...

    ReplyDelete
  7. rindu dgn suasana gotong-royong ni :) kalau kat kampung, semangat gotong-royong masih tebal berbanding di bandar...

    ReplyDelete