Kerana terdesak, ALONG dicarinya!

Wohoo sapa tu yang sampai jumpa along tu?


Ada la sorang tu, nak sangat beli baju raya, tunggu duit tunggakan gaji tak tau bila dapatnya..


Lantas ditemuinya ALONG yang sentiasa bersedia meminjamkan wang tanpa faedah tanpa bunga tanpa kontrak.


Pagi-pagi sampai ofis tunjuk muka kejap, lepas tu isi form 1/2 day, keluar jalan kaki ke LRT, naik LRT hingga ke stesyen Bandaraya. 


Kalau dah sampai situ, tau je la kemana langkah di hala.


Beli baju kurung ready made 2 pasang. Ok lah puas hati sebab tercapai juga nak beli baju kurung sebelum pulang ke kampung halaman tercinta.


Balik ofis dengan senyuman meleret-leret hingga ke telinga, mengalahkan anak kecil dapat mainan.


Terima kasih ALONG kalau baca entry ni he he.


p/s: kalau hati runsing, dapat membeli sepasang dua pakaian pun cukup legakan keseluruhan kerunsingan yang ada.

6 comments :

Jendela Hati berkata... [Reply to Comments]

bagus ALONG nie, ALONG tu nak tolong hehe

Princess Solehah berkata... [Reply to Comments]

alhamdulillah...hati tenang juga ye sebab apa yang dihajati dah tercapai walaupun terpaksa jumpa ALONG :) hihi

MulutPayau berkata... [Reply to Comments]

semua masalah akan hilang bila dapat soping....hihihi

Puan Kutu berkata... [Reply to Comments]

Nasib baik ada ALONG yer..:)

Asmara berkata... [Reply to Comments]

Selamat hari Raya kak Aya. Seronok nak beraya kan! hehe..

sal berkata... [Reply to Comments]

hati pun riang dpt apa yg dihajati..

slmt hari raya..
maaf zahir batin

moga ceria2 di hari mulia ini
di samping keluarga tersayang..ameen

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...