07 August 2011

Puasa ke 7 - Lepak je

Hampir dah separuh hari berlalu untuk hari ni.


Semua isirumah ada aktiviti masing-masing ( macam lah ramai sangat, 3 layan TV, sorang layan blog)


Blowalking jengah sahabat maya, ramai yang belum ada entry baru untuk hari ni.


Ni kalau off PC, mesti mata ajak tidur ni.


Nak keluar beli suratkhabar pun terasa malas.


Pakaian sedang menunggu tu, satu bakul untuk disterika.


Bulan puasa ni kena tukar jadual menggosok baju, kena gosok waktu malam. 


Kalau buat juga siang ni nescaya tekak akan terasa kering kontang dek kerana kehilangan air daripada badan dengan banyaknya.


Kepala sedang merangka, nak masak apa petang ni.


Yang dah terbayang di fikiran adalah masak lemak telur itik dan belimbing, goreng kerisi,goreng kobis, sambal tempoyak.


Kuih? Beli je la kot..


Hmm esok dah kerja semula..



5 comments:

  1. aktiviti di hujung minggu dibulan puasa..:)

    ReplyDelete
  2. bnyknya KERJA kaum ibu yee
    semua perlu dibereskan..
    moga urusan dpt disempurnakan dengan jayanya..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Kak Aya

    bab sambal tempoyak yg tak tahan .....

    SELAMAT BERPUASA

    Wassalam

    ReplyDelete
  4. puan kutu & sal - seperti biasa, kerjarumah tak pernah selesai.

    rozali - mmg best, tambah kalau ada ulam pulak

    ReplyDelete