Puasa ke 7 - Lepak je

Hampir dah separuh hari berlalu untuk hari ni.


Semua isirumah ada aktiviti masing-masing ( macam lah ramai sangat, 3 layan TV, sorang layan blog)


Blowalking jengah sahabat maya, ramai yang belum ada entry baru untuk hari ni.


Ni kalau off PC, mesti mata ajak tidur ni.


Nak keluar beli suratkhabar pun terasa malas.


Pakaian sedang menunggu tu, satu bakul untuk disterika.


Bulan puasa ni kena tukar jadual menggosok baju, kena gosok waktu malam. 


Kalau buat juga siang ni nescaya tekak akan terasa kering kontang dek kerana kehilangan air daripada badan dengan banyaknya.


Kepala sedang merangka, nak masak apa petang ni.


Yang dah terbayang di fikiran adalah masak lemak telur itik dan belimbing, goreng kerisi,goreng kobis, sambal tempoyak.


Kuih? Beli je la kot..


Hmm esok dah kerja semula..




5 comments :

Puan Kutu said... [Reply to Comments]

aktiviti di hujung minggu dibulan puasa..:)

sal said... [Reply to Comments]

bnyknya KERJA kaum ibu yee
semua perlu dibereskan..
moga urusan dpt disempurnakan dengan jayanya..

Rozali said... [Reply to Comments]

Assalamualaikum Kak Aya

bab sambal tempoyak yg tak tahan .....

SELAMAT BERPUASA

Wassalam

Kak Aya said... [Reply to Comments]

puan kutu & sal - seperti biasa, kerjarumah tak pernah selesai.

rozali - mmg best, tambah kalau ada ulam pulak

Jendela Hati said... [Reply to Comments]

selamat berpuasa kakaya...

Post a Comment