Lain kali pandang betul-betul..IKEA 2011

Alkisahnya semalam, keluar dengan rakan sekerja , tempat yang asyik disebut-sebut nak pergi sekembalinya daripada raya, mana lagi kalau bukan IKEA.


Hari tu saya ada post gambar ni. Harga sebenar sekitar 129-149 kot, tapi untuk tarikh 5/9/2011-18/9/2011, harga barang ni menjadi RM59.


Rakan saya beli 2 , saya hanya beli 1.


Sebenarnya tajuk di atas tu nak ceritakan perihal saya yang kemaruk nak beli cultery set, terpandangkan tulisan tergantung yang menyatakan dengan jelas tentang harga cultery set tu, RM36 untuk 24pcs.
Tanpa berlengah terus ambik 1 set dan terus ke kaunter bayaran.


Sekali terpandangkan pada skrin pembayaran tu ada harga RM129, tertanya pulak rasanya ambik semua yang murah je tadi tapi apa pulak halnya sampai beratus-ratus kena bayar. Rupanya saya terambil cultery set  yang mahal. 


Dengan muka tak malunya saya mintak adik cashier tu cancel kan pembelian cultery set tu. Memanglah malu tapi lebih baik saya cancel kerana buat masa ni benda semahal tu bukan la keperluan saya.
Set yang membuatkan saya berpeluh di kaunter pembayaran IKEA semalam.


3 comments :

Mama Farra dan Faris said... [Reply to Comments]

barang-barang kat IKEA ni mmg unik...sy pun suka tgok ...

bli blum lagi lah ...

Chekgu Azrine said... [Reply to Comments]

hmm.. mahalnya.. saya tak suka sangat barangan ikea sbb ada some of it tak quality sangat

Salina@IbuAqil said... [Reply to Comments]

Hehehehehe buat selamba je kak.. Wat x malu je.. Pastu cabut!! ;)

Post a Comment