24 November 2011

Novel Biarkan Ia Berlalu .....sedang baca


Sekarang novel ni dah dapat kat tangan saya, dah pun memulakan proses membaca sepintas lalu, kata kawan cerita ni best dan dia membaca non stop untuk mengetahui keseluruhan isi cerita.

Saya belum dapat buat sebarang ulasan sebab baru je belek depan, belek tengah, belek belakang...kalau tengok sinopsis kat kulit belakang novel macam agak menarik la.

Ni saya copy sinopsisnya:


Pengkhianatan dan sikap dengki Tan Sri Khalid terhadap keluarga Nadia telah mengubah kehidupan gadis itu. Namun dia tetap tabah menerima untuk hidup dalam kesederhanaan selagi Johan anak Tan Sri Khalid sentiasa di sisi. Sehingga pada satu tahap kesabarannya telah goyah apabila Johan sendiri telah memutuskan hubungan mereka semata-mata kerana beberapa keping gambar ‘panas’ hasil pakatan mummy Johan, Puan Sri Normah dan calon menantu kesayangannya, Erin. Sejak daripada itu, telah tersemat satu perancangan untuk membalas dendam terhadap keluarga Johan.

Lima tahun Nadia membawa diri ke luar negara di samping mempelajari selok-belok perniagaan daripada Jason, seorang ahli perniagaan yang berjaya di UK. Dalam tempoh itu juga Nadia telah berjaya menubuhkan Friends Corporation di Malaysia sambil dibantu oleh dua sahabat karibnya: Tiara dan Baby. Nadia memberi sepenuh kepercayaan kepada dua sahabatnya itu untuk menerajui Friends Corporation di samping mempunyai muslihatnya tersendiri. Setelah mendapat tahu Johan akan berkahwin dengan Erin, Nadia pulang ke tanah air dengan membawa seribu satu azam.

Di Syarikat Friends Corporation telah menemukan Nadia dengan Syafiq, akauntan hebat syarikat mereka. Namun, untuk melicinkan rancangan balas dendamnya terhadap Tan Sri Khalid, Nadia terpaksa merahsiakan identitinya sebagai pemilik sebenar Friends Corporation daripada sesiapa termasuk ibu, Abang Im dan juga Syafiq. Oleh itu, Nadia memohon jawatan sebagai setiausaha kepada Syafiq a.k.a Lion King! Sikap keras kepala dan suka melawan Nadia menyebabkan Syafiq tertarik untuk menerima Nadia sebagai setiausahanya.

Nanti dah habis baca, saya akan share kat sini.

3 comments:

  1. hajat hati nak beli jugak...tapi bnyak lagi novel dalam stok yang tak terbaca.....

    ReplyDelete
  2. Menarik sinopsisnya pasti keseluruhan isi pun menarik...

    ReplyDelete
  3. novel dye mmg best... saya dh bce mmg tip top r.. ;)

    ReplyDelete