12 December 2011

Ada waktunya saya tidak dapat menahan rasa....

Mood tak begitu menentu saat ini mungkin fakor utama adalah berpisah dengan anak dara kesayangan sorang tu...dah 2 minggu dia di Tampin...memang tak jauh pun tetapi saya ada alasan tersendiri untuk tidak pulang menjenguk dia.

Alasannya adalah saya tak nak Umar turut tinggal di sana nanti...Umar setiap hari bagitau nak tinggal kat Tampin.

Kalau dua-dua balik Tampin, tinggal la kami berdua kat rumah ni...tak dapat nak bayangkan kesunyian yang bakal melanda.

Nampaknya hujung minggu nanti , kami akan menjemput Nadhirah pulang semula ke pangkuan....lega..namun masalah belum selesai kerana cuti sekolah belum berakhir...janji si abah tadi, dia akan cuba mengambil cuti selang sehari untuk mingg depan, selain tu cuti saya masih ada sehari..nampaknya makcik jugak la yang terpaksa suka rela untuk membawa Nadhirah ke pejabat beliau.

Semoga lepas ni keadaan ceria kembali memeriahkan kehidupan kami semula...Insyaallah.

2 permata hati mama..

10 comments:

  1. msti k.aya jarang berpisah dengan anak,tu yg terasa kehilangan sgt..

    macam sy dr kecik dah biasa pisah dengan anak.cthnya bila p kursus n takde pengasuh, aiman blik kmpg...

    masa baby tu kuat juga rindunya..skang nie kurang dah..cuma rasa sunyi dan kehilangan bila anak takde kt rumah..:)

    ReplyDelete
  2. sabarlah ye.. anyway, salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

    ReplyDelete
  3. Salam kak aya...tak dpt bayang apa yg kak aya rasa.8 tahun maisarah membesar dpn mata.klu dia tido umah bonda hari2 saya jenguk.dia takmo blk 2 hari sy dah merajuk.klu 2 minggu pasti sedihkan?moga kak aya ceria smpi anak dara pulang ye

    ReplyDelete
  4. Tampin tu rumah atuk nenek ke?

    ReplyDelete
  5. Kalau ada depan mata adalah teman utk berbicara. Bila jauh kerinduan mesti melanda. Adik lagi mestilah tak ada teman bila kakak di kg...

    ReplyDelete
  6. alala.. kesiannya kak aya.. takpe.. minggu depan dapatla bawka balik anak kak aya balik.. hehehe.. selamat bergumbira ye kak aya

    ReplyDelete
  7. mmg kalau anak xde dpn mata adalah sgt x best kn kak..x senang duduk dibuatnye...

    ReplyDelete
  8. sy mmg tak bole nak pisah dgn ank buat masa nie, anak nk gi tido umah makcikpakcik pun sy tak izin huhu terukkan

    ReplyDelete