Sekitar Majlis Menyambut Menantu








Ayam masak merah dalam kuali besar tu..

Adik lelaki - masih solo

Adik lelaki ke tiga - masih solo

Serius benar bawa besen...adik lelaki kedua saya, masih solo

2 adik lelaki saya...yang tunjuk isyarat peace yo tu pengantin lelakinya.



Antara orang-orang kampung yang datang...

Mak saya....sepanjang hari tersenyum gembira menerima menantu, tapi gambar ni  kurang senyuman nampaknya

Orang baru dalam keluarga saya...

Menantu kedua a.k.a menantu baru mak saya....

Nadhirah, anak dara saya....dia agak semput time ni..

Ni Umar, anak bujang saya..

Menantu pertama mak saya ni.....

Berapa agaknya jumlah duit dalam mangkuk ni?


..

Oppsss terlewat lagi!!

Plan dah cukup cantik malam tadi, tidur awal dan bangun semula untuk apa saja yang boleh bagi saya tenang dan rileks.


Celik mata, tengok jam , 3.30 pagi...cantekkk...waktu yang sangat mendamaikan dan penuh dengan idea.


Bangun menuju bilik air, terdengar macam bunyi bising je kat belakang rumah..suspens pulak rasanya..yelah sebelum ni ada kes pecah rumah terjadi kat rumah belakang tu..


Slow2 selak langsir, ehhh rumah belakang terang, rumah sebelah terang...biasanya kalau dua buah rumah ni terang benderang bermaknanya jam sudah melebihi pukul 5...berlari semula tengok jam...makkk aiiii 5.49 pagi rupanya.


Kejap lepas tu azan Subuh berkumandang...Lepas solat Subuh laju-laju tengok blog.


Maka terhasil la catatan ini.


Kita hanya mampu merancang, Allah Jua yang Menentukan.


Tak dapat blogwalking.....