Langsing cara Selebriti Bollywood

Meh kita intai-intai cara selebriti Bollywood berdiet..mana tau dapat berbadan ala-ala mereka kalau pun tak dapat seseksi badan mereka tu..


Kareena Kapoor 

Pelakon seksi ni pernah menghadapi masalah berat badan macam kita jugak dulu, tapi beliau seorang yang begitu komited di dalam usaha untuk menurunkan berat tidak seperti tuan blog ini. 

Cara diet beliau adalah:
TIdak mengambil nasi dan roti canai dalam menu hariannya.
Meninggalkan tabiat memakan dadign.
Berjaya turunkan berat badan 12 kg dalam masa setahun
Mengambil sayuran dan buah-buahan serta minum banyak air putih, jus buahan tanpa gula.


Rani Mukherjee

Badan beliau dikatakan berisi ketika berlakon di dalam filem KKHH .
Biasalah pelakon mana boleh dikatakan berisi, gemuk apatah lagi, laju dan drastik la mereka berusaha untuk turunkan berat badan.

Cara Rani pulak macam ni:
Katakan tidak pada makanan berlemak dan berminyak.
Beryoga
Bersenam di gym 3 kali seminggu

Hasilnya beliau dapat memakai pakaian bersaiz S berbanding dulu bersaiz L



Obesiti = Panjang Umur?

Mula-mula kita tengok dulu wajah dan badan salah seorang yang sedang menghadapi masalah obesiti di dalam dunia ini.

Tak sukanya tengok gambar ni tapi cuba berbangga dengan diri walaupun nampak buruk pada mata sendiri.

Ok berbalik kepada kisah panjang umur tadi tu, saya ada terjumpa rencana mengenai hal ni di dalam Majalah Harmoni yang terbaru.

Penelitian Universiti california, AS menjelaskan bahawa mereka yang obesiti mampu memiliki usia yang lebih panjang. *** kali pertama dengar fakta positif begini.

Selain itu, individu obes lebih mudah bebas daripada cengkaman penyakit berbahaya seperti diabetes Type 2,buah pinggang dan jantung sekiranya mereka mengamalkan pemakanan sihat.

Kajian itu turut menyarankan agar individu obes tidak terlalu ghairah dalam mengejar  hasrat untuk memiliki tubuh yang langsing. Ini kerana sifat ghairah dalam melakukan diet akan menyebabkan mereka lebih lapardna menjadi semakin gemuk.

Hmmm kadang-kadang rasa macam tak ada harapan je nak kurus bila melihatkan gambar di atas yang sungguh-sungguh bulat macam bonsai yang adik saya bela kat rumah tu.




Menara jam di Mekah punyai ”sentuhan anak Malaysia”




Malaysia boleh berbangga melihat struktur menara jam yang tersergam indah menghadap Masjidil Haram di sini, Menara Hotel Jam Diraja Mekah atau dikenali sebagai Abraj Al-Bait, kerana ia sebenarnya mempunyai ”sentuhan anak Malaysia”.

Wan Nazri Wan Aria, 31, merupakan jurutera syarikat dari Jerman, SL Rasch, yang bertanggungjawab menampilkan reka bentuk dan pembinaan menara jam gergasi itu.

Katanya, menara itu memerlukan ”lightweight steel structure” untuk menyokong jam gergasi itu, dan di sini kejituan teknologi Jerman dengan kerjasama tenaga pakar dari syarikat Premier Composite Technology dari Dubai, diperlukan untuk menyempurnakan tanggungjawab itu.

Uniknya, 14 tenaga pakar dari Premier Composite Technology itu juga terdiri daripada kumpulan anak muda dari Malaysia yang diberi tanggungjawab untuk memasang jam gergasi yang memukau perhatian jutaan jemaah dari serata dunia yang datang ke sini untuk mengerjakan haji dan umrah.

Dengan ketinggian 601 meter, ia merupakan menara jam tertinggi dan terbesar dunia, mengalahkan struktur menara-menara jam lain yang terkenal di seluruh dunia seperti Menara jam Palace of Culture and Science di Warsaw Poland, Menara jam The Big Ben di London, dan Menara jam Ann-Bradley di Milwaukee Amerika Syarikat. – Bernama

Bakar lemak.....tapi tambah semula lemak lepas tu..

Makcik bagi handphone beliau pada Umar , paw dia dengan games baru mama dapat aerobik


Selesai aerobik moh kita ke restoran...kali ni tak nak ke Restoran Pak Tam...sebab nak layan nafsu makan yang berkehendakkan laksam...bagus kan kami berdua ni? Yang sorang tu tak ada masalah berat badan,ok la makan tak ingat...yang obes tu apa hal, lebih-lebih je makan.


Kami ke Restoran Wau Bulan...dah pernah keluar Jalan-Jalan Cari Makan tahun lepas kot...





Umar order nasi lemak ayam goreng...

Laksam yang di order oleh makcik dan saya.


Lepas makan , pergi ke taman pulak...Umar nak main buaian...




Tuan blog yang mesra lemakkk he he....


UV Blog Jendela Hidup Makin Menurun

Saya memang setiap hari menjenguk ke ruangan ANALITIK NUFFNANG, mungkin bagi orang lain tak ada makna apa pun tapi pada saya tetap ada makna tersendiri.


Sepanjang minggu ni graf menurun sedikit demi sedikit hingga ke bawah 200UV. Hmm bukan senang nak maintain untuk apa jua perkara, perlukan usaha dan kesungguhan yang bukan sedikit.


Apa pun, berblog tetap diteruskan seperti biasa, tak kira graf turun atau menaik.


*** kawan-kawan ambil peduli tak tentang analitik blog anda ?






Bayaran bantuan persekolahan RM100 Disember ini


Bayaran bantuan sebanyak RM100 kepada setiap pelajar di negara ini seperti yang diumumkan pada pembentangan Belanjawan 2012, akan dibuat pada bulan Disember, kata Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin hari ini.


"Ini bermakna semua pelajar berhak untuk dapat jumlah itu tidak kira daripada kumpulan mana. Oleh kerana bajet ini untuk Januari tetapi Januari sekolah sudah bermula, kita minta ia dibayar pada bulan Disember kerana biasanya ibu bapa berbelanja bagi sesi persekolahan pada bulan itu,” katanya.


TPM yang juga Menteri Pelajaran berkata, bantuan ini adalah pemberian kerajaan bagi mengurangkan bebanan ibubapa terutamanya bagi ibubapa yang mempunyai ramai anak.



Buat permulaan, bayaran akan dibuat melalui pihak sekolah dan ibu bapa akan menerima secara tunai kerana sekolah mempunyai rekod anak-anak mereka yang bersekolah.

Pelajar yang layak adalah mereka yang belajar di sekolah-sekolah yang didaftarkan di bawah sistem Kementerian Pelajaran Malaysia dan bukan untuk sekolah-sekolah persendirian.