Novel My Love is Playgirl

Hari ni sesi tayang gambar novel dan majalah je..** memang tak ada idea nak menulis entry.

Baru saja selesai membaca novel Biarkan Ia Berlalu, fuhhh tebal dan mengambil 2,3 hari untuk selesaikan membaca...nanti kalau rajin saya buat ulasan.

Ada 5 novel yang sedang menanti di atas meja....salah satunya adalah yang ni:

Dah ada yang baca dan memang ramai yang dah baca sebenarnya...saya je yang lambat sokmo..tak apa, biarlah lambat , jangan tak langsung.

Ok..selamat malam..jangan jadi playgirl ye!



***** UPDATE PADA 17/12/11  -  NOVEL NI TAK BEST DAN RASA RUGI SANGAT SAYA BELI.

Novel Kelat-Kelat Sayang

Baru perasan novel ni ada atas meja sejak minggu lepas lagi, belum belek pun lagi..kawan kat ofis bagi , suruh baca dan kalau rajin buat review pada blog...hmmm belum ada masa untuk novel ni kerana tengah kusyuk membaca BIARKAN IA BERLALU.



** Dah ada yang baca ke?

Majalah Anjung Seri Disember 2011

Baru je beli tadi..tak sabar nak belek gambar hiasan rumah...

Sudah kah anda semua memilikinya?? Cewah macam iklan la pulak, tak ada kaitan dengan pihak Anjung Seri pun, saja je nak bagi promo percuma he he.

Alexa Ranking Jendelahidup.com pada 1 Muharram

Dah lama gila tak check Alexa Ranking untuk blog ni, saja je tengok...tengok tak tengok sama je tapi disebabkan kebosanan, kita check je lah.

Itulah keputusan yang dipaparkan....hmm bila agaknya nak duduk dalam kelompok bawah 100K? Dalam mimpi je la kot.

Ogy Bakal Menyaman Johan Raja Lawak?

Saya masih belum tidur kala jam 2.30 pagi..ntah la dah lama baring tapi tak nak lena..itu yang membaca itu, membaca ini.

Last-last bangun on PC untuk kali ke dua untuk malam ni..pergi ke blog ROTIKAYA, terjumpalah kisah Kak Ogy mungkin akan menyaman Johan Raja Lawak.

Berikut sedikit kata-kata penjelasan Ogy mengenai perkara tersebut:


Menurut Ogy, beliau baru sahaja habis berbincang dengan peguam peribadi berkaitan niat untuk mengambil tindakan terhadap Johan Raja Lawak ekoran insiden di’Festival Filem Malaysia ke 24.
Jadi, apakah punca Ogy ingin mengambil tindakan saman terhadap Johan Raja Lawak? Kalau anda masih ingat, pada malam anugerah FFM24 yang lalu, mereka merupakan pasangan pengacara yang buat pertama kali di’gandingkan.
Menurut Ogy, pasangan pengacara beliau itu banyak mengeluarkan kenyataan berunsur merendahkan diri beliau sebagai anak seni & artis yang lebih senior — dan semua itu tidak wujud dalam skrip asal.
“Biar saya beri satu contoh, dalam satu selingan di’atas pentas Johan ada menyebut merujuk kepada saya di’sebelah — ada bakat ke? — dan saya anggap perkataan Johan itu sebagai merendahkan kebolehan saya”. ujar Ogy.
“Tidak pernah sebelum ini pasangan pengacara saya merendahkan apa yang saya ada atau menjadikan saya sebagai bahan komedi — Salleh Yaacob yang merupakan bapa saudara Johan pun lebih professional”
Menurut Ogy lagi, Johan Raja Lawak juga beberapa kali merujuk beliau sebagai ‘orang tua’ dan mempersendakan fitrah beliau sebagai seorang manusia ciptaan Tuhan — yang Ogy anggap sebagai satu tindakan kurang bijak.
“Saya turut melihat trend di’kalangan artis baru yang seakan sudah hilang hormat kepada artis senior dan saya pasti kes saya bukan satu satu’nya. Saya mewakili mereka untuk memberi pengajaran,” jelas Ogy.
*** Hmm lain kali kena berhati-hati kalau nak bergurau seloka, silap hari bulan, terima padahnya.