Menjalin Hubungan Bahagia| Datuk Dr Fadzilah Kamsah

Dah jemu belek novel, belek buku motivasi pulak..rasanya dah ramai yang memiliki buku ini, saya je tertinggal keretapi..

Oleh kerana baru je belek-belek, tak banyak la yang boleh dikongsi-kongsikan. Untuk permulaan ni, kita kongsikan tajuk-tajuk yang terkandung dalam buku ni:

1. Dapatkan lelaki memahami hati perempuan?

2. Dapatkan perempuan memahami cinta lelaki?

3. Lelaki dan Komunikas cinta.

4. Gaya perempuan bercinta

5. Perempuan dan Perkahwinan

6. Tingkah laku pasangan bahagia

dan ada beberapa tajuk menarik yang lain lagi...ada gangguan dari anak le, tak boleh nak sambung menaip..kena terus publish ni. 



Senaman Kegel atau Senaman Otot Pelviks|PART 1


Mesti ramai yang biasa melakukan senaman ini kan? Orang-orang tua di kampung selalu mengamalkan senaman ini.
Otot pelviks terdiri darpada beberapa otot yang boleh menggerakkan bahagian punggung dan pangkal kaki. Otot ini menampung bahagian peranakan dan pundi kencing. Dalam kumpulan otot ini erdapat bahagian sulit waita yang dipanggil otot “vagina”.
Antara penyebab masalah otot vaginan kendur dan lemah adalah disebabkan melahirkan anak,obesiti, keturuan dan proses ketuaan.
Oleh itu, senaman kegel boleh mebantu anda menghadapi masalah ini. Caranya ialah dengan  mengemutkan otot seperti anda menahan kencing.
PERHATIAN! jangan lakukan kemutan ini semasa anda terasa mahu kencing. Lakukan semasa pundi kencing ada kosong.
Kemutan ini boleh dilakukan secara berdiri, duduk atau pun baring.Cuba tahan kemutan selama 8-10 saat dan epaskan secaraperlahan-lahan. Pastikan anda bernafas seperti biasa.Ulang sebanyak 4 kali.
Ok, selepas ini akan disambung dengan entry kebaikan senaman kegel.
Cuba ye, jangan malas untuk melakukan senaman ini!

Hattan Nafi Cerai Talak Tiga

Sekarang ni saya memang tak ada idea nak update blog tapi tak nak blog ini bersawang, jadi saya antara suka dan tak suka memasukkan cerita-cerita yang mungkin bukan menjadi pilihan orang untuk membacanya.

Tadi membelek KOSMO online, jumpa kisah penyanyi Hattan yang menafikan bercerai talak tiga, aiikk tak tau pulak dia dah kahwin baru...tak cerai talak tiga tu maksudnya masih suami isteri atau bercerai tapi bukan talak tiga atau apa ? Ishh confused la...apa-apa je la..


 Hattan menafikan gosip mengatakan dia telah menceraikan isterinya, Farah Asyikin, 32, dengan talak tiga selepas hanya seminggu berkahwin pada bulan lalu.
Hattan atau nama sebenarnya Mohd. Shukri Sahabuddin, 47, berkata, gosip tersebut tidak benar dan berniat jahat.
Beliau turut membidas sikap pihak tertentu yang menulis tanpa bersandarkan etika.
"Menjatuhkan talak tiga adalah perbuatan paling zalim yang dilakukan lelaki kepada isteri.
"Saya tak akan ceraikan isteri dengan talak tiga, semua itu adalah fitnah!," ujarnya kepada Kosmo! di sini semalam.
Semoga berbahagia selalu, masih di alam bulan madu lagi kan?