01 February 2012

Review Novel Akan Ku Kejar Cintamu | Fauziah Ashari


Akhirnya habis jugak baca novel ni...

Rasanya tak la terlalu best tapi masih best berbanding sesetengah novel.

Novel ni banyak adegan manja-manja antara suami isteri, saya rasa itu dah biasa bagi novel tulisan Fauziah Ashari, salah satu tarikan untuk pembaca.

Watak Raiyan tidak terlalu menonjol pada saya. Watak Alma lebih melekat di hati berbanding lain-lain watak.

Nenek Raiyan pulak pada saya macam watak orang dulu-dulu je.

Cerita agak meleret-leret, ada waktunya rasa membosankan.

Apa pun , saya terhibur membaca novel ni .

11 comments:

  1. Setuju. Memang agak bosan. Saya pun nak buat review gak, tapi belum ada mood, sebab novel ni tak berapa best pun.

    ReplyDelete
  2. liza ni kalau dah dapat novel. boleh tak jadi kerja. tu yg malas nak mula.. he..he..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Kak Aya

    janjim ada pengajaran...sudah baik

    ReplyDelete
  4. ada gak saya nmpk novel ni kat popular aritu..paling best novel ape kak..??

    ReplyDelete
  5. sy pun baru beli novel ni hari tu...memglah ada jln cerita.tapi meleret2..pastu saya rasa mcm pelik pulak bila baca tulisan fauziah ashaari mcm ni..mungkin dia cuba nk tulis ala2 penulis baru zaman skrg..yg bahasanya agak simple.tp mcm pelik.juz be urself.fieda,dah baca novel matahariku?tulisan aina emir?best jgk cite dia..klu tak pun aku yang kau tinggalkan.itupn best jgk

    ReplyDelete
  6. alhamdllah...best jgak cter ni,rasa mcm terkena pd dri sendri ja....tahniah kak fauziah....santai...

    ReplyDelete
  7. best,smple,terkadang bosan ckt...da air mata...ketawa.tersnyum sndri coz terpenah rase...

    ReplyDelete
  8. santai dan menarik utk dibaca. best berbanding kebanyakkan novel2 baru sekarang yang kebanyakannya membosankan.. good job kak fauziah :))

    ReplyDelete
  9. ada sape2 nk jual novel kan ku kejar cintamu ni x?? emel saya areena_sky@yahoo.com
    sbb ade yg kata bosan tu mls nk beli yg baru

    ReplyDelete
  10. ada sape2 nk jual novel kan ku kejar cintamu ni x?? emel saya areena_sky@yahoo.com
    sbb ade yg kata bosan tu mls nk beli yg baru

    ReplyDelete