21 April 2012

Review Rancangan Versus di TV9 Minggu ke 2 - Black The Best!

Persembahan malam ni dimulai oleh Battle of the Band antara 6ixth Sense dan Hujan yang dimenangi oleh HUJAN dengan lagu DugaanNya.


Saya sangkakan Go! Gerilla dan Black& Parallax yang akan beraksi untuk Battle, apa pun ini terletak kepada undian sms. Sejujurnya saya memang tak pernah menghantar undian SMS! Ngeeee....

Tema untuk persembahan malam ni adalah "lagu-lagu Allahyarham Sudirman" hmmm agak mencabar jugak tu kan?

Saya memilih pemenang dihati seperti berikut:

1. Black & Parallax - Lagu Merisik Khabar , wowww sungguh lain dan berbisa menyengat,nampak macam rileks je Black nyanyi namun ianya sampai di hati. Terlalu awal untuk meramalkan Black & Parallax menjadi juara namun aura salah satu band yang akan mengungguli carta final sudah nampak.

2. Go! Gerilla - Lagu Mat Disko , best jugak Aizat nyanyi cuma hati saya lebih menyenangi lagu Merisik Khabar,mungkin. 

3. Hujan -  Lagu Toyol

4. 6ixth Sense - Warisan

5. Sofazr - Basikal Tua

Saya rasa kurang best pulak 'sound' yang kedengaran ketika persembahan berlangsung. Macam tak selari bunyi suara dan gerak bibir..pengacara perempuan tu kurang best sikit la , pada saya. 

Apa pun mungkin untuk minggu-minggu seterusnya tiada kecacatan kecil yang berlaku lagi,semoga semuanya diperbaiki lagi.


No comments:

Post a Comment