Review Novel Seindah Sakura


Baru beli jugak novel ni....belum baca lagi , dengarnya novel ni pun telah pun diadaptasi menjadi drama bersiri lakonan Fahrin Ahmad dan Fasha Sandha.

Oleh kerana saya belum membaca sepenuhnya lagi novel ni,saya copy je sinopsis novel ni:

Shakira yang hidup terumbang-ambing akibat kemiskinan dan hilang tempat bergantung.

Aril yang pada mulanya ada niat buruk terhadap Shakira akhirnya berubah mencintai Shakira.

Anida pula muncul sebagai orang ketiga yang hadir sebagai pemecah belah kebahagiaan Shakira dan Airil.

Dek kerana kejahatan Anida, Airil telah pun meninggalkan Shakira terkapai-kapai sendirian.

Shakira jatuh cinta lagi ketika di universiti namun ianya tidak dapat diteruskan kerana lelaki itu adalah milik orang lain.

Untuk pengakhiran cerita, sama-samalah kita menonton drama Seindah Sakura ini , mungkin bermula minggu depan.


10 comments :

Tanpa Nama berkata... [Reply to Comments]

ingin meminjam novel tersebut...urmmmm....bes x cite dye???

Aria Ariana berkata... [Reply to Comments]

cam best je novel ni sejak tgok drama kt tv3 :) nice review

Kak Aya berkata... [Reply to Comments]

@Tanpa Namapada saya novel ni biasa je, mungkin jadi best bila dah jadi drama, pelakon pun hebat.

cik amirah berkata... [Reply to Comments]

alooo....knapa x tulis smpai ndingny kak...sy dh x dpt tgk dh cter nie nnt....plizzz!!!

Tanpa Nama berkata... [Reply to Comments]

salam

Tanpa Nama berkata... [Reply to Comments]

salam.....=)

Tanpa Nama berkata... [Reply to Comments]

salam. macam best je . nak taw ending novel nih . =)

Nad Nadia :) berkata... [Reply to Comments]

salam akq aya leh x akq cter kan novel seindah sakura cmpai ending cye suke la cter 2 :)

Tanpa Nama berkata... [Reply to Comments]

saya suka dgn novel ni.tp saya lg suka tgk kat tv.

Tanpa Nama berkata... [Reply to Comments]

best tgk kat tv drpd baca novel

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...