Kisah kisah sejak buka sekolah

Sebenarnya kali ni pening sikit bila dah buka sekolah, bukan apa, benda-benda kecik je ..

1. Masa beli buku hari tu, ada dijual tudung sekolah berawning yang dah siap dijahit lencana sekolah.Nak senangkan kerja,saya terus beli 3 helai.

2. Bila hari pertama sekolah,Nadhirah dan rakan -rakan ditegur kerana memakai tudung berawning dan diberi masa hingga Jumaat je, Isnin minggu ni mesti pakai tudung biasa.

3. Agaknya tidak ada sebarang persetujuan antara guru dan yang menjual tudung di Kedai Buku sekolah.

4. Malas nak memanjangkan cerita, terpaksalah beli tudung baru.

Itu kisah di sekolah kebangsaan, di sekolah agama, lain pulak kisahnya.

Nadhirah dapat hadiah buku tulis 1 set ( 10 buah buku) dari pihak sekolah kerana dapat no 2 pada peperiksaan akhir tahun lepas...jadi tak perlu beli buku tulis lagi ( kata ustazah Nadhirah)...yang kami suami isteri ni pun satu hal jugak la sebab 10 buah buku tulis tu semuanya yang berkotak kecil di dalam tu, bukan bergaris, kami sangkakan mungkin akan guna buku tu untuk tahun ni..rupanya ustazah tersalah bagi dan dah tak boleh tukar dengan buku bergaris, mesti beli secepat mungkin.

Hari yang sama Nadhirah terpaksa menggunakan duit poket untuk membeli buku bergaris untuk kegunaan hari tersebut.

Kebetulan kat rumah, ada beberapa buah buku bergaris stok tahun lepas yang masih belum digunakan.

Rasanya tahun ni agak kelam kabut je...

Kata Nadhirah, guru BM selalu salah eja ketika mengajar ejaan.  contoh : Masalah = Masaalah.

Ishh macam-macam.....

Demam Handbag|Longchamp Le Pliage Tote Bag

Sejak semalam bawak ke hari ni, saya keluar masuk website yang ada menjual handbag...saya rasa saya berada pada paras hormon yang tak stabil sehari dua ni...mungkin kerana stress dengan dateline untuk year end closing.

Jadi saya releasekan semua stress tu dengan menjamu mata melihat handbag di alam maya...tak la terasa sangat kalau tak beli.

Banyak yang saya tengok, salah satunya adalah seperti di bawah...harganya sekitar USD 125...bukan RM!
Suami memandang semacam je sebab tak pernah-pernah saya meneliti dari satu website ke website handbag...selalunya mencari ubat kurus je ..sudah tukar selera ke?

Perang twitter PANAS antara Rita Rudaini dan Zaquan Adha

Terjah ke blog Beautifulnara.com, jumpa entry ni...hmmm saja je la copy dan paste kat sini..