Bateri Kong!|Dugaan Kecil buat ku.

Alkisahnya,pagi semalam lepas hantar Umar ke sekolah agama, nak start kereta semula dah tak boleh hidup lagi ...cuba, cuba, cuba, try test semuanya tak boleh jugak.

Call suami, dia kata tunggu sampai dia datang, sambil-sambil tu cuba-cubala start lagi beberapa kali.

Ok, saya ikut pesanan dia, tapi tak menjadi jugak.

Malas nak menunggu je di tepi tembok sekolah Umar tu, saya ambik keputusan untuk jalan kaki je ke transit dan tadika untuk menghantar pakaian sekolah petang Umar dan Nadhirah.

Berpeluh-peluh! Padahal jarak hanya sekangkang kera je dari situ...start minggu ni saya terasa macam ketara berat sangat nak melangkah...baru je 4 bulan, jauh lagi perjalanan tu!

Lepas tu cuba, cuba , cuba lagi start kereta..pun hampa!

Tak lama lepas tu, ok pulak...jadi suami saya yang kebetulan dah sampai time tu tak buat apa-apa la, dia pun tak tau nak buat apa, dia cuma cakap ini masalah bateri...saya tawakal aja pergi kerja jugak dengan kereta tu semalam.

Time balik , lagi sekali jadi macam waktu pagi, tak boleh nak start..call motorclub kat ofis tu, dia orang ni ambik masa lama sungguh nak sampai walhalnya kereta ni parking seberang jalan depan ofis tu je...staff motorclub datang bawak jumper, terus hidup dan balik..dia pesan suruh tukar bateri, tukar kat kedai luar la , pesannya.

Pagi ni , awal-awal pagi dah menunggu depan kedai bateri..terus tukar, RM180.

Jadi, kita masuk lepas lunch la hari ni...sempat la mengadap blog kejap. Hikmah jugak tu!



2 comments :

aziyana berkata... [Reply to Comments]

salam kenal k.aya :)
Jemput singgah my blog

Chekgu Azrine berkata... [Reply to Comments]

Sis..saya pun baru je tuko batery baru last week..huhj

Catat Ulasan