Novel Dia...Isteri luar biasa




Saya baru belek beberapa helaian novel ni...setakat beberapa helai ni, saya rasa seronok membacanya... nak review tak boleh dulu la , kena tunggu habis baca dulu.

Cerita ni ada la terasa macam cerita rekaan sikit...tak adil sebanarnya untuk menilai begitu selagi tak habis bacaan cuma bila kita dah baca banyak novel, kita dah dapat agak jalan cerita yang agak real dan yang mana agak rekaan.

Ada part-part kelakar jugak sebenarnya...itu yang membuatkan saya terus ingin membacanya.

Ni saya copy paste sinopsis novel ni daripada web Penulisan2u.

SINGLE is simple, double is trouble...
Itu moto hidup Dewi Yusra. Katanya, dia boleh hidup tanpa lelaki, lagi mudah dan tidak serabut otak. Lelaki menyusahkan, suka ambil kesempatan!
Perempuan tak kahwin pun boleh ada anaklah! Bukan spesies angkat-angkat ya, yang asli datang dari rahim Dewi Yusra. Kau gila ke Dewi, ingat nak buat anak tu semudah buat nasi ayam ke? Hesy... Mesti ada jalanlah…
Dewi serius! Walau dengan apa cara pun, Dewi tetap ingin punya anak dari darah dagingnya. Anak yang akan mewarisi syarikat perniagaan Cik NAB a.k.a Nasi Ayam Bonda.
“Aku akan kahwin! Syaratnya aku nak kahwin sampai mengandung aje ya, lepas tu  aku chawNo husband anymore. Sebelum aku sakit hati ditinggalkan, lebih baik aku blah dahulu” - DEWI YUSRA
Maka bermulalah usaha Dewi untuk mendapatkan ‘Suami Sementara­’ dari lelaki baik-baik, gen terhebat, genius dan stok sembahyang atas kapal terbang. 
“Saya Amzar... errr... Radin Amzar yang duduk sebelah you dalam flight dari Heathrow hari tu...” - RADEN AMZAR
Bagai nak tercabut jantung Dewi dengar. Lelaki edisi terhad tu hubungi dia? Macam tak percaya pun ada. Ingatkan lelaki itu akan terus hilang. Tuhan berikan Dewi peluang ke ni?
Berjayakah rancangan Dewi Yusra untuk memerangkap Dr. Radin Amzar, lelaki terpilih  sebagai ‘Suami Sementara’nya untuk seorang zuriat? Bagaimana pula rancangan Kamarul yang terlalu menyintainya?



1 comments :

azieazah berkata... [Reply to Comments]

Saya dah ada 3 buku Umie Nadzimah ni. Harus cari la pasni yang baru ni!

Catat Ulasan