Minggu ke 36 Kehamilanku - Bayi terbelit tali pusat

Hari ni adalah jadual untuk follow up dengan pakar, Dr Asmah Yun.

Secara ringkasnya, ketika scan, Dr menjelaskan kedudukan bayi di dalam keadaan bersujud , kepala sudah di bawah tetapi belum masuk laluan.

Tapi yang tak sedap di dengar adalah leher bayi terbelit tali pusat.

Serius, saya sangat cuak mendengarnya.

Nasihat doktor agar banyakkan lagi minum air .

Pergerakan baby setakat ni masih lagi aktif macam biasa.

Selain berdoa , saya mula google tentang bayi terbelit tali pusat.

Ada sesiapa yang melalui pengalaman macam saya ni?



MInggu ke 35 Kehamilanku



Membulat......bersama anak dara di Tasik Titiwangsa.

Pejam celik tidur bangun , sedar-sedar dah pun masuk minggu ke 35.

Lagi 5 minggu untuk menghampiri tarikh jangkaan bersalin. 

Perut terasa agak kerap mengeras. *Suspens* 


Beg untuk ke hospital sudah tersedia.

Kekuatan mental untuk memandu ke pejabat menjadi agak berkurang sekarang. 

Lantas, mula la datang idea untuk memohon cuti lebih awal. 

Tetapi itu baru sekadar idea yang belum diterjemahkan dalam bentuk tindakan. 

Saya rasa badan begitu berat sekali seminggu dua ni. Letih dan lenguh-lenguh. 

Sungguh sukar untuk lena dan kerap terkebil-kebil dikala isi rumah yang lain sedang diulit mimpi. 


Kebelakangan ni kerap ke Taman Tasik Titiwangsa , jalan pusing-pusing taman untuk memudahkan bersalin nanti. Insyaallah.

Minggu ni tak ada check up - jadi tak ada apa-apa update mengenai kesihatan. 

Sabtu depan ada check up dengan pakar, nanti saya update perkembangannya.

p/s: kerap mimpi suasana di dalam labour room.


Blogbuster Campaign dari Nuffnang

Lama kan saya tak update blog? Last update pada 1 Mei hari tu..sekarang dah 9hb...hmmm memang agak lama.

Biasalah time-time menunggu tibanya due untuk bersalin, kerja-kerja mengadap blog dah jatuh nombor berapa dah...

Beberapa hari lepas saya check email, ada email dari Nuffnang, tak sangka pulak blog ni terpilih untuk assignment dari pihak Nuffnang. Ini bukannya sponsored post yang selalu blogger popular sering dapat tu...

Ini adalah syarat untuk tugasan tersebut.


Here's a summary of what you need to do:
1. Record a short video (approx. 10 seconds) creatively based on the brief below in your own preferred language. Please note that video should not be a reproduction of client's materials (purely copy paste images) and should include your own recordings.
2. Upload your video in the space provided. You may upload up to 5 videos.
3. If your video(s) is chosen for the campaign, it will be shown on the ad displayed on your blog. Kindly note that if your video(s) is not chosen, the ad will not show up on your blog.
4. Please note that approved videos will be compressed and a 5-sec branding clip will be added to the end of your video.

You will earn: 
RM0.50 for each complete play of the video that is shown on your ad unit (this rate applies to Glitterati members only).


Campaign background: 
Acer is launching a brand new Acer Aspire P3 Convertible UltrabookTM 

Features of Acer Aspire P3 Convertible UltrabookTM :
1) Convertible (it converts between touch & typing mode)
2) Ultraportable
3) 11.6” IPS HD Display
4) Touch centric with Windows 8 OS
5) Detachable

Brief:
Record yourself to show your frustrations towards your current laptop which is heavy to carry around (unportable) and having a difficult time scrolling long pages or clicking with your mouse (non-touch centric) and frustrated because your laptop is difficult to hold and bring around if you want to show something to your friend on your laptop. (undetachable – keyboard and the screen are attached)


Sample idea: 
Video showing you putting down your heavy laptop bag with a sore shoulder (unportable), while the next scene shows your mouse not working (non-touch centric). 


IMPORTANT: 
-Do not record featuring an Acer laptop.
-Do not show the brand of your laptop.
-Do not call out the new Acer Aspire P3 Convertible UltrabookTM.
-You can replace the actual laptop with prop that looks like a laptop.
- This is a teaser phase therefore there will be no branding, do not mention anything about the brand.
Uploaded Video(s):
No Video Uploaded

Upload Video:
You may upload up to 5 videos per campaign, all of which will be displayed on your blog on a rotation basis
The duration of each video should not exceed 15 seconds
Note that approved videos will be compressed and branding may be added to the end depending on the requirements of the campaign
Autoplay will be enabled on videos for first-time viewers, after which users will be required to click on the video if they wish to play it again
Supported video formats: MOV, MPG MP4, 3GP, FLV and M4V
By uploading this video, you are allowing Nuffnang the rights to modify, reproduce, and distribute this video for any purpose.


Sejujurnya saya tidak mampu menyelesaikan tugasan ini kerana diluar kemampuan kemahiran buat masa ni dan masa yang agak terhad.

Petang ni saya terima satu lagi tugasan dari pihak Nuffnang , sama saja syaratnya - kena sediakan satu video, kali ni mengenai Projek C.

Nampaknya bukan rezeki saya untuk tugasan ini.

Apa pun terima kasih kepada pihak Nuffnang kerana memilih blog ini.






I am your Shaklee Independent Distributor

Wah tajuk orang putih gitu! He he saja je pagi-pagi macam ni nak bagi mata ni terang sikit..

lama betul rasanya tak update blog...kurang vitamin rajin dalam badan.

Ok sebut pasal vitamin ni, dengan hati yang sukacitanya saya nak bagitau yang saya sekarang dah jadi Shaklee Independent Distributor.

Sebenarnya hari tu  order Set Berpantang Shaklee dan terus lah register untuk jadi distributor.

Buat masa ni hanya order untuk kegunaan sendiri je, tau je lah kan dengan keadaan sekarang ni yang sedang menghitung hari je untuk menerima kehadiran orang baru..

Tapi kalau ada yang nak beli guna ID saya - dipersilakan dan kalau nak order melalui saya sekarang ni, akan saya usahakan untuk memenuhi pesanan anda semua tu.

ID: 926200
Sms :017-3416762