Zahra: 2 Bulan Sudah!

Semua masih dalam mood raya kan? Semua entry raya yang terpapar di blog sesapa je...saya tak ada cerita raya sebab raya saya biasa-biasa dan tak ada gambar pun...malas nak buat entry raya jadinya. 

Sebelum tu nak ucap Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin kot ada salah silap sepanjang bersiaran sebagai blogger.

Buat entry mengenai anak-anak je la , itu je pun modal yang ada.

Kali ni entry tentang Zahra, confirm la tentang Zahra yang banyak sebab dia orang baru , kan.

Khamis lepas bawak Zahra cucuk 2 bulan. Berat dia dah naik 5kg...peha dah jadi macam peha ayam dah..

Zahra dah pandai senyum dan gelak bila kita agah-agah dia.

Dia dah pandai sembang cara dia.

Dah pandai tidur dalam buaian.

Dah pandai menangis bila sedar dia ditinggalkan.

*** hari ni hari pertama ditinggalkan bersama Ucu ( nenek saudara Zahra) yang akan menjaganya sepanjang saya keluar kerja.




CPUV dari Nuffnang meriah walaupun blog sendu

Terima kasih untuk NUFFNANG, lepas ni saya akan kembali rajinkan diri untuk update entry. ( Semoga ini bukan janji ditepi bibir je).



Si Comel kami yang ke 3.

Fuhhh lama gila tak update blog...rasanya macam berzaman lamanya..nasib la bukan blogger popular macam orang lain tu...kalau tidak mau kena boikot sebab lama tak update cerita hih hih..

Hampir 3 bulan tak jenguk blog ni, bukan takat bersawang dah , pendek kata segala mak nenek sampah sarap pun ada ni.

Terus pada niat asal hari ni, nak bagitau kot-kot la ada yang nak tau walaupun tak ada sapa pun tanya..

Saya dah pun tamat tempoh berpantang ..sebelum ni sepanjang tempoh berpantang memang malas gila nak on pc.

Ini la gambar si comel kami..
Beberapa jam selepas dilahirkan, berat 2.92kg

Gambar hari ni, 4.3 kg.

Kami sepakat menamakan si comel ni dengan nama Ameerah Zahra (Ketua Puteri yang paling cantik dan berseri). Dilahirkan pada 17/6/2013 secara pembedahan. Akan saya catatkan pengalaman bersalinkan Zahra pada ketika yang lain.

Ntah ada orang baca ke tidak agaknya entry saya sekarang ni..maklumlah asalnya memang la dah sejuk beku, bila lama menghilang terus cair tak dapat di kesan dari ingatan.

Tak apalah, semoga blog ini akan menjadi rujukan saya dan keluarga di masa akan datang, di kala rambut menjunjung uban dan gigi tiada sebatang.

Selamat Berpuasa .