Kangkung Murah! Meh kita Goreng Belacan .

Salam Maulidur Rasul untuk semua.

Selawat dan salam ke atas nabi junjungan Rasulullah S.A.W

Hari ni awal pagi lagi Zahra dah terjaga walhalnya malam tadi 
tidur pukul hampir pukul 1 pagi.Zahra ni suka menguji keupayaan 
mama dia untuk mencelikkan mata dalam tempoh melebihi 
yang sepatutnya.

Sejak dalam pantang sampai la sekarang ni berapa kali la agaknya 
dia tidur awal. Memang tak kasi can langsung mama dia nak 
bersenang lenang ye!

Pagi ni kami bersarapan dengan  karipap goreng dan mee goreng.
Alhamdulillah.

Konon hari ni nak mula diet bersempena dengan hari mulia, 
hari Maulidur Rasul...nampaknya masih terbabas hu hu.

Umar pulak macam biasa la dia..sentiasa bangun awal.
 Hari ni Umar siapkan kerja Pendidikan Seni..
seperti biasa jugak mama kena la join sekali, 
baru la mood untuk menyiapkannya bertambah up.
Umar ni kan special sikit , kalau tak kena gaya habis terlingkup.

Nadhirah tidur rumah Ucu...suka benar tidur sana sekarang, 
sebab utama kerana senang tak perlu nak berebut TV dengan Umar. 
Kakak sulong sentiasa mengalah tapi ada waktunya keras hati jugak.
Sama macam mama dia jugak la....kerap benar kena mengalah..
cuba keras sikit mula la cakap keras hati la, kuat melawan la...
sudahnya kekal macam ni la, angguk je la dalam kebanyakkan perkara.

Tengah hari ni plan nak masak nasi dan goreng kangkung je...
katanya kangkung murah kan..ini kangkung beli Ahad lepas.
tak perasan pulak murah, beli seikat RM1 macam biasa jugak la.

Best kan kangkung kalau digoreng dengan belacan..
ada pulak tomyam, telur dadar..fuhhhh ghaib niat nak berdiet.

Itu je pun cerita hal kangkung.

p/s: sahabat semua masak apa hari ni? kangkung jugak ke?

1 comments :

Irfa berkata... [Reply to Comments]

kangkung goreng belacan alway my feveret
paling malas, celur kangkung cicah budu
hihi

Catat Ulasan