24 February 2014

Anak Bapak

Assalamualaikum

Susah benar nak jengah blog sekarang ni...bukan susah sikit-sikit tapi susah banyak.
Bajet macam la dia sorang ada anak kecik..:)

Ok taip laju-laju, kang tak pasal-pasal tak sempat publish.

Kisahnya, anak ke 3 ni nampak condong ke arah menjadi anak abah...
pantang tengok abah mula la dia terkinja-kinja mintak diambik..
kadang-kadang dia terdongak-dongak ke arah atas tangga..seolah menunggu 
abah eh turun.

Ni ketika saya ralit menaip ni, dia sedang bergumbira atas dukungan abah ...
bukan main galak lagi dia...ala-ala tunjuk eksyen pada saya, 
kononnya dia sorang je ada abah..


Banyak akal dah sekarang ni ...sikit-sikit mintak didukung...
lagi satu dia tak nak dah dengan orang lain selain abah dan mama...
dengan akak pun ikut mood je.

Suka main handphone, suka main remote Astro - rasanya normal kepada 
semua budak kecik.


Kalau orang yang tidak dikenali menegur dia, secara automatik dia akan meraung menangis...
sebiji macam mama masa kecik dulu:) apasal la peel itu yang diikuti dia...

Selalunya kalau kemana-mana, ada je yang menyangka Zahra ni baby boy..
senasib dengan si kakak masa kecik dulu.

Berbeza pulak dengan Umar, orang selalu menyangka dia adalah baby girl.


Tengok la lengan dia tu...semuanya hasil kerja seni dia sendiri..
dicakar-cakar lengannya.
Susah nak potong kuku dia...time dia tidur kita yang lupa..
aishhh mama apakah ini?

Zahra nampaknya memang tak merangkak ...sama dengan mama dulu.
Duduk dan lepas tu slow-slow mengengsot.

Kalau letak dia meniarap, dia akan mengundur-ngundur ke belakang 

sampai ke hujung-hujung sana perginya.

Ok itu je la perkembangan Zahra.

No comments:

Post a Comment