25 February 2014

NUFFNANG: Buffered Earning Jan & Feb 2014

Assalamualaikum,

Bajet macam popular sangat agaknya nak tunjuk-tunjuk jumlah BE, padahal hanya berapa
ringgit je pun..tak apalah semua ni rezeki.

Dah lama sebenarnya tak jengah Dashboard NUFFNANG...last jengah masa 1 Jan hari tu...itu pun sebab nak cashout kan earning.

Dapatlah RM172 hasil berblog dalam tempoh 2 tahun..banyak tu je? Okla sebab kita tahap 
blogger dingin je pun..dapat banyak tu kira macam satu bonus jugak..siapa nak bagi kita free-free macam tu je kan? Patut bangga la sikit dengan hasil usaha sendiri.


Salah satu azam tahun baru 2014 ni nak aktif berblog tapi tak berani dah 
rasanya nak azam sangat mengenai ni sebab tau tahap kemampuan 
saya macam mana.

Kalau ada masa, ok saya akan mengadap blog..kalau tak ada masa, biar je la kan..
tak ada la sampai nak tunggang terbalik menekan keyboard .

Saya respek dengan blogger yang boleh konsisten up entry setiap hari 
walaupun mempunyai anak kecik, kerja melambak..betul saya sangat respek!

Bukan takat rajin up entry malahan boleh membalas kunjungan rakan-rakan lagi tu..
Saya tidak berkeupayaan untuk blogwalking...sejujurnya..

Tiap kali tengok BE yang Nuffnang berikan memang semangat kembali membara ..
keinginan untuk mengadap blog melonjak-lonjak.
Blog ni macam candu jugak agaknya ..jadi ketagih..eh dah pernah rasa candu ke?
Tak laa tapi selalu orang umpamakan sesuatu yang ketagih tu macam candu.

Kadang-kadang ada masa , idea pulak yang langsung tak ada..itu pun satu hal jugak.
Macam mana ek orang sentiasa ada je idea menarik untuk dikongsi?

Kembali kepada kisah BE tadi..itu la 3 BE yang saya dapat untuk Jan dan Feb tahun ni.

Tahun lepas saya dapat 40 BE..jumlah pendapatan untuk 40 BE adalah lebih kurang RM80 lebih...secara purata 1BE= RM2.

Tahun ni agaknya macam mana pulak ye!

Semoga rezeki tahun ni makin melimpah ruah...Amiin!



1 comment: