07 March 2014

Kisah Umar dan Kotak Mesej

Assalamualaikum,

Nak share satu cerita,,,pada saya sangat kelakar la sebab saya ni memang orangnya adalah lambat pick up sikit jenisnya.

Jumaat lepas, ambik Umar daripada sekolah, masuk je kereta dia bagitau dapat hadiah.

Umar : Mama...Umar dapat duit 3 ringgit untuk hadiah saguhati Pertandingan Hafazan, Umar dapat tempat ke 4.

Saya: Alhamdulillah...RM3 pun takpe, yang penting Umar dah berusaha sungguh-sungguh menghafaz hari tu.

Umar: Duit tu dapat dengan kotak mesej.

Saya: Kotak Mesej? Kotak apa tu?

Umar: Alaaaa...kotak mesej yang macam dalam handphone mama tuu...
( dia lukis dengan tangan tergawang-gawang, isyarat kotak)

Saya: Mama tak faham la..mesej ke maxis?

Umar: Mesejjjjj..kotak mesej...

Saya: Ok ok nanti kita sampai  kat transit kakak, Umar tunjukkan  pada mama macam mana kotak mesej tu.

Sampai di transit ..laju-laju dia ke tempat duduk belakang, keluarkan kotak mesej...

Umar: Ni haaa..kotak mesej..tak tau ke ???

Laa haaiiiii saya tergelak besar atas kelembapan sendiri...

Envelope rupanya..alahai....

Bila di fikirkan , memang la Umar dan kebanyakkan anak-anak kita tengok simbol kotak mesej tu di dalam handphone je..secara realnya memang tak pernah tengok kot..

Mana ada orang hantar surat lagi sekarang ni..semunya terima simbol tu je baik di dalam email atau pun sms.

Otak saya tak berfikir mengikut zaman agaknya....masih dalam zaman dulu kala...


Ni Umar yang ambik sendiri gambar ni..

No comments:

Post a Comment