Menuai Hasil Berblog:TQ Nuffnang

Assalamualaikum,


Tadi buka email sebab nak check 1 perkara yang lain tetapi terima sesuatu yang lain pulak.

Hmm yang ditunggu tak kunjung tiba tetapi yang memang tak ada dalam ingatan muncul pulak.

Saya memang tak ingat tentang duit hasil berblog ni yang saya keluarkan pada 1/12014 hari tu..
tup tup terima email daripada NUFFNANG.

Alhamdulillah...syukur..

Ini adalah saat yang menggembirakan bagi mereka yang bergelar blogger. Tak kira la nilai besar
atau nilai kecil, kepuasan berblog itu lebih penting.

Jumlah RM172 tu sebenarnya bukan la untuk sebulan, bukan jua 2,3 bulan tetapi menjangkau 
hampir 2 tahun hu hu..lama tu...kalau di bahagi dengan 20 bulan dapat berapa agaknya sebulan ye?
Kira la sendiri ehh...

Sebenarnya tahun lepas adalah tahun yang sangat lemau..3 bulan morning sickness memang 
benci gila dengan blog..tengok pc pun rasa nak muntah.

Lepas habis morning sickness, mai pulak sedikit dugaan lain...masalah bleeding..mula tu dah mai
rasa nak rujuk dengan blog tapi dek kerana runsingkan kandungan terus putuskan semula hubungan dengan blog...terbiar lagi..

Tak cukup dengan masalah bleeding, ujian ultrasound menunjukkan kedudukan bayi terbelit tali pusat..sejak tu blog memang tak ada dalam fikiran..tinggalkan terus hingga habis pantang.

Kesimpulannya, berbaloi la dapat RM172 ni walaupun saya gantung blog ni tak bertali hampir setahun.

Jadi, tahun ni kena kejar balik apa yang telah saya tinggalkan..ganti semula waktu yang telah hilang.
tapi......mengikut kemampuan dan keperluan saya..tak boleh nak sesuka hati on pc seperti sebelum adanya ZAHRA ku itu.

Impian saya nak mengikuti jejak langkah blogger yang berjaya duduk di rumah, jadikan blog sebagai sumber pendapatan...saya tau untuk sampai ke tahap tu memang bukan semudah mengira 1,2, 3 tidak jugak semudah menghafal A,B,C..bukan semudah ambik nasi suap ke mulut..semuanya memerlukan daya tahan yang kental, usaha bukan sedikit, pengorbanan yang melaut dan melangit.

Saya pasti ramai juga blogger yang seimpian dengan saya. Betul tak?

Terima kasih kepada NUFFNANG kerana tetap menyediakan ruang untuk blogger seperti saya
tidak hanya kepada mereka yang meletop top top.:)



3 comments :

Chekgu Azrine said... [Reply to Comments]

kak aya..cerita la pengalaman bersalin...

Kak Aya said... [Reply to Comments]

@Chekgu Azrinedah buat entry pengalaman bersalin , rin.

Siti Anirah Azuri said... [Reply to Comments]

Tahniah kak.. saya tak pernah2 dapat duit dr nuffnang.. haha

Post a Comment