17 February 2015

BB Cream by Seqy Beauty

Assalamualaikum,

Kak aya nak perkenalkan satu lagi produk yang bakal menjadi produk terlaris sepanjang 2015 ni.

Kak Aya pasti semua orang pernah dengar BB Cream, kan?

Kalau tak silap Kak Aya, BB cream ni popular dikalangan orang Korea, kita ni yang suka dengan pelakon Korea pun mula mengalih perhatian kepada BB Cream jugak.

Kak Aya sebenarnya sebelum ni tak begitu ambik pot benda-benda yang perlu ditepekkan pada kulit muka selain 3 perkara asas tu je dan tepek la dengan bedak compact tu..

Sejak masuk 40 ni , banyak pulak timbul bintik-bintik hitam di wajah (pigmentasi)..time ni boleh la dikatakan dah agak terlambat untuk berkenalan dengan BB Cream tapi kita kena pegang kata-kata hikmat ni - Biar Lambat Jangan Langsung tak Sempat.

Jadi kalau ada yang menghadapi masalah pigmentasi macam kak aya jangan pulak rasa macam "owhh aku tak boleh la beli BB Cream ni sebab muka dah pernah dengan pigmentasi". 

Kepada yang tertanya-tanya, masih belum jelas tentang BB Cream by Seqy ni, ni Kak Aya nak jelaskan serba sedikit.



1. BB Cream by Seqy ni adalah produk penjagaan kulit pelbagai guna.
2. Boleh dijadikan sebagai penutup asas, pelembang, pelindung daripada sinaran UV, mengurangkan parut jerawat.
3. Mampu menyamakn tona warna kulit yang tidak sekata.
4.Mengurangkan bintik hitam
5. Mencegah berlakunya pigmentasi.
6. Teksturnya lembut dan ringan , sangat sesuai untuk orang Asia
7.Sesuai untuk mereka yang gemarkan solekan ringkas dan nipis atau yang jenis suka muka tu sapu dengan 1 perkara je...oles je BB Cream ni diwajah.
8.Boleh sapu guna jari je, tak payah nak susah-susah.

Apa yang penting adalah produk ni Halal, keluaran Bumiputera, kalau bukan kita bantu orang kita, siapa lagi nak bantu popularkan jenama orang kita? Ye dok?

Kandungan BB Cream by Seqy ni adalah :

Aqua Cream
Beeswax
Cetyl Alcohol
Octyl Methoxycinnamate
Cyclopentasiloxane
Dimenthicone
Caprylic/Capric Triglyceride
Propylene Glycol
Titanium Dioxide
Iron Oxides
Sodium Chloride
Phenoxyethanol

Harga : RM55 + RM5 kos pos ( semenanjung malaysia)
            RM60 + RM5 kos pos (Sabah dan Sarawak)

Emel:rohayayusof73@gmail.com

Whatsapp : 017-3416762

Cod : Sekitar KL pada hari bekerja.

Selayang dan Batu Caves  setiap hari.

1 comment:

  1. Betul. Keluaran Bumiputera dan sah halal. Itu yang penting.

    ReplyDelete