24 February 2015

Review BB Cream Seqy Beauty by blogger MAMA ZHARFAN

Assalamualaikum,

BB Cream Seqy Beauty mula mendapat perhatian ramai..

Kak Aya percaya kita sangat selektif di dalam membuat pilihan untuk apa jua ..salah satu kriteria yang ada di dalam membuat pemilihan selain produk itu HALAL, adalah lebih baik kalau ianya keluaran bumiputera muslim.

Ini ada pada produk BB Cream Seqy Beauty.

Produk ni membantu anda berjimat. ..yes siapa nak rugi kan?

Produk ni membantu anda menjadi bertambah yakin 

Banyak kalau nak disenaraikan kebaikan berpandukan testimoni yang telah disiarkan dikebanyakkan Instagram para agen Seqy Beauty.

Ini salah satu lagi testimoni yang ingin kak aya kongsikan daripada blogger MAMA ZHARFAN.


Tak kenal maka tak chenta - SEQY? | Tips kulit sekata & presentable

being presentable is important utk kaum hawa, tak kisahlah yg berkerjaya or surirumah..kena nampak kemas berseri2 utk diri sendiri kalau bkn utk si dia arjuna hati pun kan..tak maulah nampak comot or pucat tak bermaya..sbb jd hilang confidence--nak masak or lepak2 kat umah pun kena cantik2 and wangi2 gitu ;)

MZ jenis yg pakai liquid foundation, pemakai tegar gitu..dh lama menggunakan brand Loreal, sejak MZ kat universiti lagi.kiranya dh lama MZ guna Loreal.....
tp last 3 weeks, MZ telah diberi peluang utk mencuba BB cream brand SEQY BEAUTY...mula2 tu...tak confident jugak sbb brand ni mcm baru jer..
tp 1st impression bila tgk botol BB cream ni... emmm mcm menarik jerrr!!!!--botolnya kurus slim kaler silver..convenient & handy utk letak atas meja solek or letak dlm handbag pun..

anyway..BB cream tu apa benda yer???

ni sedikit info..

BB cream stands for blemish balmblemish basebeblesh balm, and in Western markets, beauty balm. BB cream is promoted as an all-in-one facial cosmetic product to replace serum, moisturizer, primer, foundation and sunblock. It can be worn alone as a tinted moisturizer, over serum and moisturizer as a regular foundation, and under powder, depending on the desired amount of coverage
pstt jgn tak tahu yer..selain BB cream..ada jugak benda yg kita panggil CC cream dan DD cream..alahai mcm2 huruf plak..cute gitu..

my personal experience-->>SEQY bb cream ni..sgt senang disapu dan diratakan ke kulit muka..cepat jer absorb, texturnya ringan dan lembut so nampak natural tak nampak bertempek2 mcm opera cino :p...time nak cepat2 or time rushing2 pun tak de prob...siyes puas ati!!



so berapa harga SEQY bb cream ni?? 
RM55 SM, RM 60 SS--berbaloi2 sbb tahan lama...me just guna 2 drops/2x pump out/press out jer..memang ngam2 rata seluruh muka...so satu botol tu Insya Allah tahan 2-3 bulan :) unless kalau pakai byk2 kali everyday..me pakai sekali jer ie time pagi2 sebeleum kuar keje...

produk bumiputera pun setanding jer dgn product import --me boleh compare sbb me pakai  product brand Loreal dan Elizabeth Arden..siyes puas ati dgn SEQY bb cream ni :)

cute plak tagline hashtag kat IG kak aya tu.. #terlajakcantik 
happy tuesday uolls!!

Hubungi Kak Aya untuk pesanan , 0173416762, cod Selayang dan Batu Caves.

No comments:

Post a Comment