Review BB Cream Seqy Beauty by blogger Kathyjem

Ringan Muka Pakai BB Cream by Seqy Beauty ni!

Halu halu.. Sekarang ni tengah pakai produk BB Cream.. Ya Allah sumpah best gila kot BB Cream yang aku pakai ni.. BB Cream ni keluaran produk baru dari Seqy Beauty.. Apa itu BB Cream?? mesti korang tahu kan.. kalau mana yang masih tak tahu apa itu BB Cream meh aku terangkan sikit..

Dia ala2 macam foundation la tapi lebih ringan dari foundation.. Macam foundation kalau kita pakai rasa macam ada bedak 10 inci atas muka kan kalau BB Cream rasa kurang la sikit 10 inci tu..hehehe So memang sedap la bila pakai kulit pon senang nak bernafas..

Dah jatuh hati dengan BB Cream Seqy Beauty ni.. Keluar rumah mesti kena pakai BB Cream Seqy Beauty ni.. Bila lama sangat kat luar (panas) muka tak berminyak sangat dan kalau berpeluh dia tak bercapuk.. Mula-mula pakai, muka nampak putih sikit dan macam berminyak tapi lama2 dia akan meresap dalam kulit dan match dengan warna kulit kita..


Fungsi dan Kelebihan BB Cream:


*Sesuai untuk semua kulit
*Menutupi cela di muka
*Sebagai bedak asas
*Lebih ringan dari foundation
*Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
*Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
*Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
*Wajah tidak berminyak sepanjang hari
*Berfungis melawan sinar Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
*Melambatkan penuaan
*Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia



Ingredients :
Aqua Cream
Beeswax
Cety Alcohol
Octyl Methoxycinnamate
Dimenthicone
Caprylic/Capric Triglyceride
Propylene Glycol
Titanium Dioxide
Iron Oxides
Sodium Chloride
Phenoxyethanol

Botol dia comel senang sumbat dalam beg makeup..hehe

Teksturnya lembut dan ringan.. Sesuai bagi mereka yang tidak sukakan makeup tebal, cuma mahu melindung kulit dengan solekan nipis, natural dan ringkas.. Sangat praktikal, diratakan menggunakan jari sahaja! 

Takyah membazir pakai foundatin sampai 3 4 lapis bagai..huhuhu membazikan.. Pakai Bb Cream Seqy Beauty ni sekali pam jer dah cukup untuk satu muka..

BB Cream by Seq Beauty ni tak terlalu cair so kalau apply kat muka warna dia tak terlalu cerah dan tidak terlalu gelap dan bolah menutup warna kulit korang.. Semua jenis kulit asian boleh pakai macam Oily Skin, Dry Skin, Tan, Dark, Fair, Bekas Jerawat yang banyak, Pigmentasi dan Wrinkles semua tu boleh..

Hasil dari BB Cream Seqy Beauty yang sangat ooooohhhsemmmm, tak tipu sampai ada yang cakap nak guna produk ni sampai bila-bila.. hehehe Yang penting produk ni Halal keluaran Bumiputera.. ^_^

Harga untuk sebotol RM55 (Semenanjung Malaysia), RM60 (Sabah/Sarwak)

So siapa berminat boleh Whatsapp/Text : 017 3416762 KAK AYA

0 comments :

Catat Ulasan