28 April 2015

Manisnya cinta siri honeymoon

Assalamualaikum

Tadi ada kawan kat ofis ni yang baru kahwin apply cuti untuk pergi honeymoon.. kahwinnya 2 minggu lepas, sekarang baru dapat cuti untuk honeymoon.

Bercahaya muka orang nak pergi honeymoon.

Nama pun bulan dan madu..menggambarkan sesuatu yang indah.

Tapi bermadu tak best kot..Ehh.

Kak Aya dulu tak ada pergi mana-mana pun...suami tak dapat cuti lama..ingat lagi bos datang kenduri kami , dia mintak maaf tak dapat bagi cuti lama , tapi dah settle kerja boleh apply , kita bagi, katanya...sampai sudahnya tak ada pergi ke mana-mana pun..Alhamdulillah dapat 3 orang anak...kalau dapat pergi honeymoon macam orang lain tu tak tau la berapa orang dah anak kami hik hik. Ada kaitan ke?

Tak lama dulu Nadhirah ada tanya :

N: Mama dengan abah dulu pergi honeymoon kat mana?

M: Tak pergi pun

N: Ha?? Boleh ke kahwin tapi tak pergi honeymoon?

M: kenapa pulak tak boleh .

N: (angkat bahu)..ntah..tapi dalam drama tu lepas kahwin je terus pergi honeymoon ke pulau atau ke oversea main salji.

M: rasanya nenek tu pun tak pernah honeymoon jugak, ok je dia.

N: mamaaa niiii....nenek tu orang dulu-dulu..mana ada honeymoon time tu.

Tak tau la apa pengertian honeymoon kepada dia..

Kak Aya rasa lagi penting kalau pergi honeymoon selepas beberapa lama usia perkahwinan kita, macam sekarang ni dah masuk 13 tahun ni.

Tambah-tambah sekarang ni banyak gangguan yang muncul..terutama gajet. 

Eh suami orang lain sukakan games COC tak?

Games COC tu adalah sangat penting nampaknya ...kalau boleh tak nak berenggang walaupun seminit pun.

Kak Aya ni memang manusia yang memang tak tau hal-hal games ni..tak reti.

Pelik tengok suami ralit mengadap benda alah tu..jadi kak aya tanya la anak-anak, abah main game apa tu.

Budak berdua ni pulak yang terkejut..mama tak tau games COC? tak tau ? memang tak tau ke?

Ishh macam penting sangat pulak cara tanyanya.

macam boleh kenyangkan perut je betapa bersungguhnya mengadap benda tu.

Rasanya kalau cadangkan pergi honeymoon ke tempat yang best-best pun belum tentu dia terima sebab COC lagi best kot.

Ini la hobi suami kak aya yang sebelum kahwin memang kak aya tak pernah tau...main games.

Masa baru-baru kahwin, ralit dengan Chess.

Lepas tu leka dengan Word Cup.

Lepas tu F1

Terkini COC.

Kata seorang sahabat Kak Aya, bagus la sekurangnya 24 jam ada depan mata, ada apa-apa boleh jerit je panggil, macam suami dia tu, 24 jam lepak kat kedai mamak.
Gas habis kat dapur terpaksa dia sendiri yang angkat tong gas.

Eh tadi nak cerita mengenai honeymoon sebenarnya..tapi dah tak pernah pergi honeymoon, dah tak tau nak tulis apa...membebel je la.

Cuma pada Kak Aya kita perlu ada masa untuk kita suami isteri pergi bercuti sehari dua untuk suburkan kembali kasih sayang cinta segala bagai tu..kalau tidak , jadi la macam pokok kurang air kurang cahaya matahari kurang oksigen semua tu.

Kadang-kadang dapat naik motor ke masjid berdua pun dah rasa happy dan cinta kembali membara, rasa bahagia..betul tak?


1 comment:

  1. eheheh.. honeymoon mana2 pun leh juga kan kak..ehehhe.

    ReplyDelete