05 May 2015

Review BB Cream Seqy Beauty by blogger Nurulism@Chika

Assalamualaikum,

Kak Aya happy sangat hari ni kerana Chika@Nurulism sudi memberikan review beliau tentang BB Cream Seqy Beauty ni.

Memang la Kak Aya bayar Chika untuk buat review tetapi seperti blogger Mama Zharfan dulu juga Kak Aya meminta kedua-duanya mencuba terlebih dahulu BB Cream tersebut baru la review.

Macam Chika ni, dia guna BB Cream SQB ni secara konsisten dah berbulan lamanya dan hasilnya review itu memang dari hati tulus ikhlas, bukan review sekadar review je...Kak Aya memang suka melabur terlebih dahulu kerana percaya kalau sesuatu produk tu dicuba terlebih dahulu baru la hasil review tu memang benar-benar dari hati.

Berikut review beliau di IG @nurulism

"Setiap pagi saya berperang dengan masa. Nak sediakan lunchbox Medina, nak siapkan 3 orang budak, bagi breakfast, dan hantar ke sekolah. Nak pergi sekolah pulak kena keluar berjumpa ramai emak-emak lain. Kena pulak sedikit melaram supaya tidak kelihatan suram di tempat kejadian.

Pagi pagi nak kena melaram ni bukan senang OK. Lainlah kalau pada waktu pagi itu saya memang ditakdirkan untuk bangun dan menghadap muka sendiri sahaja. Boleh shading, boleh blend eye shadow sebanyak 162 pusingan dan menampal beberapa lapisan cream di muka termasuk whipped cream, cream of tartar dan creme brulee. Acah je.

Jadi, apa dia solution untuk bersiap laju-laju especially pada waktu pagi yang tak keruan? BB CREAM!

Apakah itu BB Cream? It stands for Beauty Balm or Blemish Balm. Secara ringkas ; ALL-IN-ONE FACIAL COSMETIC. Satu penciptaan untuk menuju wawasan 2020 di mana semua benda kena laju dan boleh terbang. Jadi cream ini boleh terbang terus ke muka kita? Waaaahhhh  -- HEY TAK BOLEHLAH. Belum Wawasan 2020 lagi. Belum ada cream wajah terbang.

Anyway.

Setiap pagi saya hanya menggunakan SEQY BEAUTY BB CREAM untuk membawa wajah ini keluar rumah. Semuanya cukup hanya dengan satu produk saja. Ianya waterbased. Menjadikan kulit terus moist tidak berminyak, menutup segala cela dan seperti dah berbedak.

Selain cepat, harganya berpatutan I tell you. Hanya RM55, tahan sehingga 2 bulan (atau mungkin lebih) Mendapat kelulusan KKM juga (kalau tak, saya juga tak sudi menggunakannya 😤) Dapatkan dari@Rohaya_yusof. Siapa? @Rohaya_yusof. Siapa?@Rohaya_yusof. Siapa? @Rohaya_yusof. SIAPA? Jangan buat saya ulang lagi, boleh?

Sudah, bersurai sekarang dari Intagram saya dan pergi kacau @Rohaya_yusof sana.

Nak lagi laju, bokeh contact terus Rohaya Yusof (Kak Aya) di 017 3416762

Dengan ucapan, sumpah tak tipu. Saya menggunakannya dan suka sekali

NOTICE : DILARANG COPY PASTE IKLAN INI UNTUK KEGUNAAN SENDIRI. BOLEH REPOST TANPA MEMBUANG SEGALA DETAIL@ROHAYA_YUSOF. TERIMA KASIH."



BB Cream ni memang bagus untuk Kak Aya dan beberapa pengguna yang telah berpuas hati. Tapi sesuai untuk Kak Aya tak semestinya sesuai untuk awak..awak..dan awak tapi Kak Aya rasa kalau bagus apa salahnya kita saling sampaikan kebagusannya itu. Kena cuba, kalau tak cuba sampai sudah memang kita tak tau produk tu sesuai tak dengan kulit muka kita.

Kak Aya sentiasa ada stok atau nak beli dengan agen lain , Kak Aya tak ada hal. Kalau nak beli dengan Kak Aya boleh je berhubung melalui apa je cara yang biasa orang guna. Call/SMS/Whatsapp/Telegram 0173416762 atau malas nak guna semua ni, suka nak emel je, boleh emel kepada rohayayusof73@gmail.com

Ok terima kasih.

No comments:

Post a Comment