Happy Birthday Nadhirah Yasmeen Fahmee

Assalamualaikum

Kak Aya rasa macam dah lama gila tak update mengenai anak-anak..bukan mengenai anak-anak je, memang jenis jarang nak update hi hi.

Saja malam ni tidur lambat sikit..siang tadi MC, demam..lamanya tak demam...kak aya memang jenis jarang sangat demam, Alhamdulillah atas kurniaan kesihatan yang baik .

Ok, memang entry ni khas untuk anak dara kesayangan Kak Aya...

Sebelum tu, kita up dulu gambar - gambar birthday girl kita yang memang hantu selfie..ni gambar masa dia berusia 3 tahun..







Nadhirah dilahirkan pada 5/8/2013 jam 2.01 pagi Selasa. Melalui sakit nak bersalinkan Nadhirah yang amat panjang..sehari semalam..banyak kenangan sepanjang tempoh sakit nak bersalin dan selepas bersalinkan Nadhirah, masih kekal dalam memori..Insyaallah nanti nak buat entry mengenainya.

Nadhirah seorang anak yang tidak banyak kerenah ( tapi dah besar ni dah terasa sikit akan "kerenahnya").Dia selalunya akan cepat terlena bila masuk kereta waima hanya nak ke kedai area rumah..Kalau kita bagi mainan, dia akan main je , kita boleh siapkan semua kerja rumah..dia tak akan kacau langsung. Dia tak pandai nak conteng dinding ( kedua-dua adiknya sangat mahir menconteng dinding).

Dia suka menulis diary seawal 5 tahun lagi..kalau dulu setakat menulis "hari ni saya makan nasi goreng mama saya" tapi sekarang ni  dah berubah ayat dan frasanya sesuai la dengan budak remaja baru nak up tu.

Dia kesayangan semua orang kerana statusnya yang PERTAMA...anak pertama, cucu pertama, cicit pertama,anak buah pertama..

Usia 4 tahun - kali pertama buat persembahan untuk tadika
Birthday Nadhirah yang ke 7 tahun 



Masa ni baru darjah 1





Tahun ni tahun UPSR..memang nampak dia berusaha sangat bersungguh-sungguh walaupun ada waktunya terleka ..ada waktunya mama dia terlebih risau bila melihat dia bersungguh mengadap RUNNING MAN setiap petang Sabtu. Alhamdulillah trial UPSR baru2 ni dia mendapat 5A.

Memang banyak kalau nak dihitung tentang Nadhirah. ni...kena tunggu birthday tahun depan utk sambung, sekiranya dipanjangkan usia.

Kakak , mama sentiasa doakan kakak menjadi anak solehah, berjaya dunia akhirat, anak yang taat kepada perintah Allah, anak yang cintakan Solat dan AL Quran..anak yang sentiasa berakhlak mulia walaupun dimana kedudukan kakak, anak yang sentiasa menghormati kedua orang tua dan juga orang, anak yang menjadi contoh kepada adik-adik. Amiin.




*** suka gayakan macam-macam stail tudung...kadang-kadang naik bosan menunggu dia bersiap...hanya lama tang pakai tudung.











0 comments :

Catat Ulasan