03 September 2015

MISIKU KURUS - DAY 1

Assalamualaikum

Dengan penuh rasa malu, nak share kat sini , Kak Aya dah mula berdiet smlm 2/9/15.

Walaupun masih belum mahir tentang pengiraan kalori, kak aya tak mau bertangguh lagi..tolong doakan Kak aya , siapa jua yang mai datang baca entry ni mohon doakan Kak aya terus istiqomah dlm bermujahadah melawan nafsu makan hik hik.

Kak Aya tak tau berapa kerap boleh exercise dalam seminggu..sabtu ahad je yang betul betul ada masa.

Sabtu ahad lepas gigih buat work out berpandukan you tube..zahra Lena je terus tukar pakaian yg bersesuaian..basah lenjun..

Ok nak share apa yang kak aya makan smlm:

Pagi- roti wholemeal 4 keping, Milo kosong, sepotong betik, air suam

Tengahari cadangnya tak nak makan nasi, sekali sahabat baik k aya belanja nasi goreng tomyam...licin..selamat.

Malamnya mimum milo campur oat. Epal hijau sebiji.

Jumlah air kosong 2 Liter.

Tak pasti berapa kalori yang diambil semalam.

P/s: percubaan update entry guna handphone cap ayam..maafkan typo semedang

4 comments:

  1. bagus kak..bila lagi kalau bukan sekarang...lama2 akan jadi biasa..Kak,sebab tu kalau diet kita kena bagitau kawan2 yang kita tengah diet supaya tak de la kejadian belanja nasi goreng lagi..hehehe

    ReplyDelete
  2. hehe kak aya.tini haritu balik mesia naik 5 kg. ni baru nak start balik berdiet. mmg pengalaman tini, kena exercise baru cepat turun. 20 minutes a day. exercise dlam rumah je sambail berjoget dgn hanaa.hehe

    ReplyDelete
  3. Tabah kak.. you can do it. exercise sket kak Aya. 15 min sehari mesti lagi cepat turun.
    Gud luck kalo nak lagi effektif banyak kan makan ikan. Omega 3 tolong bakar lemak tau

    Jamu Perapat Zaman Moden

    ReplyDelete
  4. Yeayy nk join group kurus kak!! Saya ni putus asa dah. Payah benar nk turun.

    Air masak tu kena tmbh lg kot kak..25 gram/1 liter.. Klu berat 50-2 liter.. Kita tambah gitu la .. Sy kn minum byk gak sbb bf baby

    ReplyDelete