Review BB Cream Seqy Beauty by Blogger Namee Roslan

BB Cream SQB ni memang betul-betul hot sekarang...terbaru blogger femes Namee Roslan telah memberikan komen beliau setelah menggunakan produk ohsem ni.

Boleh KLIK SINI ye untuk baca.

Kalau nak order,jangan segan-segan untuk SMS/Whatsapp/Telegram Kak Aya ye...0173416762


p/s: blog masih dlm proses touch up dan sedang mencari waktu untuk kembali aktif blogging.

Review BB Cream Seqy Beauty by Kak Aya

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, Kak Aya kini dah 3 bulan sebagai agen sah Seqy Beauty iaitu sebuah syarikat bumiputera yang diasaskan oleh blogger SEPET.

Buat permulaan ni Seqy Beauty hanya mengeluarkan BB Cream dan akan menyusul dengan produk penjagaan wajah tidak lama lagi.

BB Cream ni ada 3 jenis iaitu no 1 untuk Light, no 2 untuk Natural dan No 3 untuk Brown.

Sebelum ni, Kak Aya terlebih dahulu mencuba krim ni selama  2 bulan dan baru la berani nak tulis review.

BB cream ni sebelum-sebelum ni popular di Korea..sekarang ni bukan takat di Korea je dah merata mula gunakan BB cream.

BB Cream ni lebih kurang macam foundation jugak fungsinya.

Secara jujurnya , ini kali pertama Kak Aya rasa krim yang begitu ringan di wajah, maksud Kak Aya kita seperti tidak memakai apa-apa bedak atau pun krim.

Perasan tak kalau kita pakai foundation dan lepas tu tempek pulak bedak, memang terasa la tebal je kulit muka.

Lepas tu bila keluar di tempat yang agak panas cuacanya, mesti berminyak dan kulit muka jadi bertompok-tompok tetapi kalau kita pakai krim ni memang tak ada langsung berminyak walaupun cuaca panas dan tetap nampak sekata.

Senang cakap memang nampak natural je..tak ada over terlajak bercapuk la.

Produk ni berasaskan AIR jadi sangat sesuai bagi mereka yang menghadapi masalah kulit muka yang berminyak...macam Kak Aya ni ada masalah kulit berjeragat, memang mula tu terasa macam dah terlambat nak pakai BB Cream sebab dah ada jeragat tapi apa salahnya mencuba kalau ianya tidak memudaratkan.

Salah satu fungsi BB Cream by Seqy Beauty ni adalah untuk menghalang terjadinya jeragat/bintik hitam..kalau dah ada jeragat macam Kak Aya ni, BB Cream ni akan membantu memudarkan bintik hitam tu .

Cuba tengok gambar Kak Aya ni bawah ni...gambar sebelum tu memang betul-betul polos tanpa sebarang bedak atau alat mekap. Baru lepas cuci muka. Jelas nampak bintik  hitam kan?



Gambar sebelah tu selepas sapu nipis BB Cream by Seqy Beauty, tak perlu tempek tebal-tebal ye..sekali picit untuk seluruh wajah dah memadai.

Kalau yang suka tampil ringkas, dah memadai dengan menyapu BB Cream ni je tak perlu lagi tambah dengan apa-apa alat mekap, macam Kak Aya ..dah cukup yakin untuk melangkah ke pejabat, tak rasa macam over atau tak rasa macam terlalu kusam.

Dah jimat kan kalau pakai satu perkara yang mempunyai pelbagai fungsi.

Satu pek BB Cream yang mempunyai kandungan 5ml ni boleh tahan sehingga 1 bulan hingga 2 bulan berngantung kepada penggunaan. Macam Kak Aya ni hanya sapu pada waktu pagi dan selepas solat Zohor dan Asar sahaja.


Harga Rm55  bagi Semenanjung Malaysia, RM60 bagi Sabah dan Sarawak.

Review BB Cream Seqy Beauty by Blogger Jumie Samsudin



KREDIT KEPADA: Blog Seqybeauty.

Hello and Assalamualaikum to all,

Hari ini I olls nak memperkenalkan satu produk kosmetik yang direka, dicipta dan diedarkan oleh anak Bumiputera, seorang blogger yang meleps juga iaitu Sepet a.k.a Zuhana.

Thank you kepada beliau and team kerana sudi memperkenalkan produk ini kepada I olls. Bukan sebab I olls dapat PERCUMA and I olls feeling nak buat review ini, I olls buat review ni sebab I olls sendiri amat suka dengan produk ni and I olls sangat-sangat suka nak share dengan orang ramai.
Kalau ampa nak tau, I olls memang dapat banyak produk untuk di-review, tapi I olls bagitau dah siap-siap kepada pengsponsor barang, I olls akan bagi review seikhlasnya.


BB Cream by Seqy Beauty



Ampa semua mesti tau apa benda BB Cream kan? Dulu I olls memang suka pakai BB Cream, dulu-dulu aku promote kat dalam blog akuMiracle Multiplex BB Cream (SPF 25 PA +), pastu memang berlambak orang duk tanya pasai produk tu kat aku. Mesti ramai orang suka nak pi beli jugak kan? Tapi lepas tu, aku rasakan Miracle Multiplex BB Cream (SPF 25 PA +) makin lama makin tak best. So aku stop pakai BB Cream and aku cuba beberapa jenis BB Cream lain seperti yang dipromote oleh kawan-kawan tapi takdak pun yang berkenan di hati. Tapi nenjia, bila dapat this produk I olls falls in love!






Why I Olls Suka BB Cream by Seqy Beauty?

(ini bukan copy paste, mak tulis sendiri berdasarkan pengalaman)



Ampa tengok sendiri perbezaan I olls pakai. Yes, warna ini nampak sedikit kelabu sebab muka I olls yang colour tanned. Tapi lama-lama dia akan blend in and cantek. And lepas pakai full make up, warna BB Cream ini akan nampak cantek lagi. Tak sabak nak pakai BB Cream by Seqy Beauty yang lebih sesuai untuk warna kulit tanned macam I olls.



Senang nak pakai! 

Untuk orang yang always busy and mengejar masa, BB Cream by Seqy Beauty adalah jawapannya. Selepas basuh muka, pakai toner and bubuh ubat jerawat sikit. I olls teruih sapu BB Cream by Seqy Beauty kat muka. Pastu make up macam biasa. And of course, lepas make up muka I olls terus berubah jadi Selena Gomez gitu. Produk meletops ini bertindak sebagai pelindung (sebab ada SPF), melembab (takpakai pakai moisturiser) and bedak asas (because of the colour yang ada dalam produk ni).

Ringan, nipis and NOT CAKEY

Tak payah pakai banyak-banyak. Semprot sekali ja kat tangan, and that is the only ammount that u need to cover your whole face. Sapukan BB Cream by Seqy Beauty

Ke seluruh wajah dengan menggunakan jari. Pastu picit lagi satu, untuk bubuh kat tengkuk. Kalau pakai tudung pun, bubuh ja kat tengkok, sebab i believe BB Cream by Seqy Beauty merawat wajah and ia merawat dan melindungi semua bahagian kulit yang menggunakan produk ni. So ampa nanti kalau bukak tudung depan suami, takdak la nampak ketara, muka putih lehaq hitam. 

And ampa akan rasa sangat best sebab produk ini cover cela-cela di wajah (dark spots, warna tak sama, merah2 akibat jerawat, parut) and at same time ampa rasa sangat ringan tak macam effect pakai bedak.



Melindungi dengan SPF 30

Sebagai wanita outdoor macam I olls, I olls sangat suka sebab BB Cream by Seqy Beauty mempunyai pelindungai UV SPF 30. Pelindungai UV ke wajah bukan sahaja bagus untuk halang kita jadi lebih tanned, malah pelindungan SPF ini dari kesan UV juga boleh menghalang kepada effek lain seperti jeragat dan juga penuaan. Yes, ampa tak tau ka? Lagi banyak UV light kita kena, kulit lagi cepat tua.



Kulit I olls adalah berminyak. And yes, I olls pakai ni tapi muka I olls tak berminyak. Cuma there was one time, masa experimentasi, before apply BB Cream by Seqy Beauty I olls pi pakai sejenis pelembab, nenjia lepas tu jadi berminyak. So lepaih tu tak pakai dah apa-apa before pakai BB Cream by Seqy Beauty.

Natural oil pada wajah adalah bagus untuk melembabkan wajah and muka kita tak kering. Kulit wajah yang terlalu kering nanti cepat dapat rinkles. I olls suka BB Cream by Seqy Beauty sebab ia masih mengekalkan kelembapan kulit wajah sambil mengawal minyak.

Colour Blend In
I olls mempunyai warna kulit wanita Africa + Latin, so its not easy to find bedak asas yang sesuai dengan keunikan warna kulit I olls. So, masa Ms. Syeka bok mai BB Cream by Seqy Beauty kat I olls, the first thing I olls tanya adalah “Warna dia macam mana?”

Syeka kata, depa ada dua colour buat masa ni, nombor 1 is for cerah, and 2 is more natural. So depa bagi yang natural untuk I olls. After aplikasi, alhamdulillah, kulit I olls memang mula-mula nampak macam putih sikit, tapi lama-lama, dia macam makin cantek and blend with my natural skin colour. I olls suka.

BB Cream by Seqy Beauty dalam proses nak buat colour yang sesuai untuk wanita berkulit tanned. CAYALAH!! Cepat-cepat i mau.



Specially Designed by Seqy Beauty

Produk ni bukan dibuat di Korea / China / Bangkok pastu buat packaging lain ja. Produk ni memang di-design khas oleh Ms. Sepeti a.k.a Zuhana because beliau sendiri seorang pencinta kecantikan dan beliau sendiri seorang ahli farmasi. So dia tau la apa yang baguih and apa yang tak baguih. Produk ini insya Allah halal. Tapi yang penting, produk ini adalah buatan MALAYSIA.

Botol Praktikal dan Cantek

Sangat impressed dengan rekaan botol yang minimalist. Kuruih and panjang macam tubuh badan I olls. So senang nak selit kat mana-mana :)

Merawat kulit

Kulit I olls adalah sangat sensitip. Tak boleh pakai apa benda semarang. Orang tua-tua kata, kulit orang kaya. Gicu. Lepas pakai produk ni for almost 2 weeks already, I olls rasa sangat puas hati and boleh nampak perbezaan pada permukaan kulit I olls. Bukanlah nak kata lepas pakai produk ni kulit aku terus lembut lincin macam kulit teloq, tapi bila aku pakai ni, memang dah takdak masalah, takdak bintik-bintik, takdak jerewat over-over...so baguih la kan! Sapa yang kulit sensitip macam saya haruslah cuba.

Beg make up I olls memang kecik. Tapi botol BB Cream by Seqy Beauty boleh masuk dengan mejiknya.



Botol Praktikal dan Cantek

Sangat impressed dengan rekaan botol yang minimalist. Kuruih and panjang macam tubuh badan I olls. So senang nak selit kat mana-mana :)

Merawat kulit

Kulit I olls adalah sangat sensitip. Tak boleh pakai apa benda semarang. Orang tua-tua kata, kulit orang kaya. Gicu. Lepas pakai produk ni for almost 2 weeks already, I olls rasa sangat puas hati and boleh nampak perbezaan pada permukaan kulit I olls. Bukanlah nak kata lepas pakai produk ni kulit aku terus lembut lincin macam kulit teloq, tapi bila aku pakai ni, memang dah takdak masalah, takdak bintik-bintik, takdak jerewat over-over...so baguih la kan! Sapa yang kulit sensitip macam saya haruslah cuba.




Botol Praktikal dan Cantek

Sangat impressed dengan rekaan botol yang minimalist. Kuruih and panjang macam tubuh badan I olls. So senang nak selit kat mana-mana :)

Merawat kulit

Kulit I olls adalah sangat sensitip. Tak boleh pakai apa benda semarang. Orang tua-tua kata, kulit orang kaya. Gicu. Lepas pakai produk ni for almost 2 weeks already, I olls rasa sangat puas hati and boleh nampak perbezaan padaBeg make up I olls memang kecik. Tapi botol BB Cream by Seqy Beauty boleh masuk dengan mejiknya.



Botol Praktikal dan Cantek

Sangat impressed dengan rekaan botol yang minimalist. Kuruih and panjang macam tubuh badan I olls. So senang nak selit kat mana-mana :)

Merawat kulit

Kulit I olls adalah sangat sensitip. Tak boleh pakai apa benda semarang. Orang tua-tua kata, kulit orang kaya. Gicu. Lepas pakai produk ni for almost 2 weeks already, I olls rasa sangat puas hati and boleh nampak perbezaan pada permukaan kulit I olls. Bukanlah nak kata lepas pakai produk ni kulit aku terus lembut lincin macam kulit teloq, tapi bila aku pakai ni, memang dah takdak masalah, takdak bintik-bintik, takdak jerewat over-over...so baguih la kan! Sapa yang kulit sensitip macam saya haruslah cuba.


 permukaan kulit I olls. Bukanlah nak kata lepas pakai produk ni kulit aku terus lembut lincin macam kulit teloq, tapi bila aku pakai ni, memang dah takdak masalah, takdak bintik-bintik, takdak jerewat over-over...so baguih la kan! Sapa yang kulit sensitip macam saya haruslah cuba.

Fungsi dan Kelebihan BB Cream


  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Menutupi cela di muka.
  • Sebagai bedak asas.
  • Lebih ringan dari foundation.
  • Sebagai essential cream, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit.
  • Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30)
  • Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Wajah tidak berminyak sepanjang hari.
  • Berfungsi melawan sinar violet dan pencemaran udara sehingga endikan kulit sihat.
  • Melambatkan penuaan.
  • Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia.

Bahan-bahan dalam BB Cream by Seqy Beauty

Aqua Cream
Beeswax
Cetyl Alcohol
Octyl Methoxycinnamate
Cyclopentasiloxane
Dimenthicone
Caprylic/Capric Triglyceride
Propylene Glycol
Titanium Dioxide
Iron Oxides
Sodium Chloride
Phenoxyethanol

Cepat-cepat dapatkan BB Cream by Seqy Beauty dengan segera.

Hubungi pengedar yang sah, 

Kak Aya  0173416762
COD Area Batu Caves dan Selayang

Review BB Cream Seqy Beauty by Blogger Fillanie The Kasihs

KULIT WAJAH BERCAHAYA LAGI FLAWLESS 


Hi korang, apa khabar? Eh tetiba sopan sangat tanya-tanya khabar hehe..
Entry hari ni Kak Pilla nak share sikit ngan korang pasal produk BB Cream by Seqy Beauty ni.. Actually aku memang ada rasa nak try, tapi macam eh malassssnyaaaaaa... Dah jelita dah tak yah sapu apa-apa hahaha.. Memang tak laaa..

Sebenarnya Kak Pilla bukan apa.. Sekarang-sekarang ni jenis malas gila nak pakai foundation bagai.. Kalau bersiap pon just pakai compact powder je.. Kecuali kalau ada event yang rasa nak kena lawa sikit lah dari biasa... Itu baru kugagahi pakai foundation.. Sebab korang pahamlah pakai foundation pastu sapu compact powder lagi.. Memang lah menutup cela di wajah, tapi rasa rimas sebab macam selepung ke? tebal sangat ke? If malam ok lah, tak perasan sangat foundation tu tebal ke apa kann.. Kalau siang tak kuasa.

So haritu kan Kak Pilla meniaga kat Sarah Hughes Globe, jumpa lah ngan Sepet, jumpa Ceera jugak.. Aku kalau dengan Ceera memang main tolak-tolak je.. Sibuuukkkk dari mula datang globe tu sampai balik share satu kerusi.. Terpaksa duduk senget-senget tau. Nyampah sangatttt.. hahahaha.. Aku tau Ceera pon penjual Seqy Beauty BBCream ni jugak.. Eh haruslah kan.. So nak balik tu amik lah seketul nak try nanti.. I diva, i tak leh try depan-depan orang penuh-penuh kat Globe tu.. hahahahah.. 

First impression Kak Pilla suka tengok botol ni kurus dan senang nak guna.. picit je. pastu campak masuk bag makeup sebab dia kurus.. Handbag Kak Pilla ni dah macam doraemon.. Segala macam ada.. kalau ko korek nak carik barang, mungkin amik masa 3 minit baru jumpa apa yang ko carik. hahahah.. 

 Ini review ikhlas ye.. Ramai katanya customer yang dah pakai Seqy Beauty BBCream ni puas hati sebab muka tak oily.. Sebab biasanya kalau pakai foundation nanti muka oily satu macam kan? Kak Pilla pon muka jenis oily kadang rimas siap amik tissue lap satu muka.. Saiko sangat, baik tak yah pakai makeup.

Pendapat Kak Pilla pulak bila dah try benda nie.. Kak Pilla teruja sebab BB Cream ni bertindak as foundation.. Tak yah pakai bedak dah.. Ni sapu BB Cream ni je takde bedak dah lepas tu.. Pastu dia macam waterbased kot, so takde rasa 'heavy' or 'thick' kat muka.. Rasa 'ringan' je.. Tapi yang pasti menutup cela diwajah...Muka rasa gebu and licin je.. Pastu dekat lapanploh kali tanya budak opis, selepung ke? selepung ke? tepung gomak ke??? Tapi dia kata natural je.. tak selepung pun.. phewwww lega...
Lepas pakai ni round satu opis nak tengok ada orang tegur tak hahahahah.. Tapi takde yang tegur sebab semua tengah buat kerja.. kahkahkahhh... Terus Kak Pilla panggil "Kak, nampak tak beza muka saya?" Akak tu toleh "A'ah lah bersih je muka ko pakai apa????" Eh sibukkk nak tau jugak hahah.. Terus Kak Pilla cakap "Ada laaaa"... Akak tu tarik-tarik tangan cakap jangan mengada nak simpan sorang-sorang.. So Kak Pilla pon amik lah BB Cream ni bagi kat dia.. dia sibuk nak try.. Lepas try tu dia puas hati.. terus dia campak dalam handbag dia.. Hoiiiiiii sukati je amik orang punya!!! Dia cakap esok malam dia dah nak balik kampung, nanti kalau order mesti tak sempat.. So dia suruh Kak Pilla order lain, dia amik Kak Pilla punya.. Terus dia keluarkan duit bagi kat Kak Pilla.. Eh? aku tak cakap ye ke tak ke.. tetiba je... hahahahahhah.. Sabarrrr jelah aku kann..  Terus Kak Pilla order 2 ketul sebab ada lagi sorang budak office ni nak.. 

Overall Kak Pilla puas hati lah dengan BB Cream by Seqy Beauty ni.. Harga pon murah je you olls.. RM55 je seketul.. Ada banyak benefit lain jugak BBCream ni tapi malas aku nak kaji.. tu semua tak penting bagi Kak Pilla.. yang penting kulit muka nampak berseri, kulit wajah nampak flolesssssss.. itu je yang penting. hehehehe.. 


Dah baca kan apa yang Filla tulis berdasarkan pengalaman dia mencuba BB Cream SQB ni?

Kalau nak order boleh order daripada Kak Aya 0173416762 , cod Batu Caves dan Selayang.

Review BB Cream Seqy Beauty by Blogger Viruspadu

Kenapa perlu pakai #camera360 kalau kita hanya perlukan #BBCreamSQB untuk kelihatan floles.


Ewah
Ayat ko nak menang aje kan kak jeng kihkihkih.
Walaupun takla floles sangat. 
Tapi bagi la kakjeng fefeling ye uolssss.
Itu adalah contoh mekap kakjeng nowadaysssssssss
Mekap orang nak cepat siap.
Atau kata yang lebih tepat lagi malas kahkahkah
Pakai BB Cream Seqy Beauty je, pastu calit lipstik sikit.
Siapppp!!!!!


BB Cream ni comelnya bentuk dia.
Memang senang nak bawak jalan.
Dah sebulan saya pakai ‪#‎BBCreamSQB‬ .
Pandangan peribadi saya sebagai pengguna adalah selain saya takyah pakai bedak dah. Jerawat yang tiap2 kali muncul area dagu, bawah mulut atas mulut keliling mulut dah mula surut dan takde jerawat baru lagi dah. Kalau tak, baru surut bawah mulut muncul bawah dagu plak. Macam berganti2 plak jerawat ni. Pui. Maksud saya jerawat yang beso dan ada nanah kalau sekali picit boleh terpercik kat cermin tu eaaawwwwwwww.
Itu pengalaman saya sendiri.



Review BB Cream Seqy Beauty by blogger Kathyjem

Ringan Muka Pakai BB Cream by Seqy Beauty ni!

Halu halu.. Sekarang ni tengah pakai produk BB Cream.. Ya Allah sumpah best gila kot BB Cream yang aku pakai ni.. BB Cream ni keluaran produk baru dari Seqy Beauty.. Apa itu BB Cream?? mesti korang tahu kan.. kalau mana yang masih tak tahu apa itu BB Cream meh aku terangkan sikit..

Dia ala2 macam foundation la tapi lebih ringan dari foundation.. Macam foundation kalau kita pakai rasa macam ada bedak 10 inci atas muka kan kalau BB Cream rasa kurang la sikit 10 inci tu..hehehe So memang sedap la bila pakai kulit pon senang nak bernafas..

Dah jatuh hati dengan BB Cream Seqy Beauty ni.. Keluar rumah mesti kena pakai BB Cream Seqy Beauty ni.. Bila lama sangat kat luar (panas) muka tak berminyak sangat dan kalau berpeluh dia tak bercapuk.. Mula-mula pakai, muka nampak putih sikit dan macam berminyak tapi lama2 dia akan meresap dalam kulit dan match dengan warna kulit kita..


Fungsi dan Kelebihan BB Cream:


*Sesuai untuk semua kulit
*Menutupi cela di muka
*Sebagai bedak asas
*Lebih ringan dari foundation
*Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
*Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
*Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
*Wajah tidak berminyak sepanjang hari
*Berfungis melawan sinar Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
*Melambatkan penuaan
*Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia



Ingredients :
Aqua Cream
Beeswax
Cety Alcohol
Octyl Methoxycinnamate
Dimenthicone
Caprylic/Capric Triglyceride
Propylene Glycol
Titanium Dioxide
Iron Oxides
Sodium Chloride
Phenoxyethanol

Botol dia comel senang sumbat dalam beg makeup..hehe

Teksturnya lembut dan ringan.. Sesuai bagi mereka yang tidak sukakan makeup tebal, cuma mahu melindung kulit dengan solekan nipis, natural dan ringkas.. Sangat praktikal, diratakan menggunakan jari sahaja! 

Takyah membazir pakai foundatin sampai 3 4 lapis bagai..huhuhu membazikan.. Pakai Bb Cream Seqy Beauty ni sekali pam jer dah cukup untuk satu muka..

BB Cream by Seq Beauty ni tak terlalu cair so kalau apply kat muka warna dia tak terlalu cerah dan tidak terlalu gelap dan bolah menutup warna kulit korang.. Semua jenis kulit asian boleh pakai macam Oily Skin, Dry Skin, Tan, Dark, Fair, Bekas Jerawat yang banyak, Pigmentasi dan Wrinkles semua tu boleh..

Hasil dari BB Cream Seqy Beauty yang sangat ooooohhhsemmmm, tak tipu sampai ada yang cakap nak guna produk ni sampai bila-bila.. hehehe Yang penting produk ni Halal keluaran Bumiputera.. ^_^

Harga untuk sebotol RM55 (Semenanjung Malaysia), RM60 (Sabah/Sarwak)

So siapa berminat boleh Whatsapp/Text : 017 3416762 KAK AYA

Review BB Cream Seqy Beauty by blogger MAMA ZHARFAN

Assalamualaikum,

BB Cream Seqy Beauty mula mendapat perhatian ramai..

Kak Aya percaya kita sangat selektif di dalam membuat pilihan untuk apa jua ..salah satu kriteria yang ada di dalam membuat pemilihan selain produk itu HALAL, adalah lebih baik kalau ianya keluaran bumiputera muslim.

Ini ada pada produk BB Cream Seqy Beauty.

Produk ni membantu anda berjimat. ..yes siapa nak rugi kan?

Produk ni membantu anda menjadi bertambah yakin 

Banyak kalau nak disenaraikan kebaikan berpandukan testimoni yang telah disiarkan dikebanyakkan Instagram para agen Seqy Beauty.

Ini salah satu lagi testimoni yang ingin kak aya kongsikan daripada blogger MAMA ZHARFAN.


Tak kenal maka tak chenta - SEQY? | Tips kulit sekata & presentable

being presentable is important utk kaum hawa, tak kisahlah yg berkerjaya or surirumah..kena nampak kemas berseri2 utk diri sendiri kalau bkn utk si dia arjuna hati pun kan..tak maulah nampak comot or pucat tak bermaya..sbb jd hilang confidence--nak masak or lepak2 kat umah pun kena cantik2 and wangi2 gitu ;)

MZ jenis yg pakai liquid foundation, pemakai tegar gitu..dh lama menggunakan brand Loreal, sejak MZ kat universiti lagi.kiranya dh lama MZ guna Loreal.....
tp last 3 weeks, MZ telah diberi peluang utk mencuba BB cream brand SEQY BEAUTY...mula2 tu...tak confident jugak sbb brand ni mcm baru jer..
tp 1st impression bila tgk botol BB cream ni... emmm mcm menarik jerrr!!!!--botolnya kurus slim kaler silver..convenient & handy utk letak atas meja solek or letak dlm handbag pun..

anyway..BB cream tu apa benda yer???

ni sedikit info..

BB cream stands for blemish balmblemish basebeblesh balm, and in Western markets, beauty balm. BB cream is promoted as an all-in-one facial cosmetic product to replace serum, moisturizer, primer, foundation and sunblock. It can be worn alone as a tinted moisturizer, over serum and moisturizer as a regular foundation, and under powder, depending on the desired amount of coverage
pstt jgn tak tahu yer..selain BB cream..ada jugak benda yg kita panggil CC cream dan DD cream..alahai mcm2 huruf plak..cute gitu..

my personal experience-->>SEQY bb cream ni..sgt senang disapu dan diratakan ke kulit muka..cepat jer absorb, texturnya ringan dan lembut so nampak natural tak nampak bertempek2 mcm opera cino :p...time nak cepat2 or time rushing2 pun tak de prob...siyes puas ati!!



so berapa harga SEQY bb cream ni?? 
RM55 SM, RM 60 SS--berbaloi2 sbb tahan lama...me just guna 2 drops/2x pump out/press out jer..memang ngam2 rata seluruh muka...so satu botol tu Insya Allah tahan 2-3 bulan :) unless kalau pakai byk2 kali everyday..me pakai sekali jer ie time pagi2 sebeleum kuar keje...

produk bumiputera pun setanding jer dgn product import --me boleh compare sbb me pakai  product brand Loreal dan Elizabeth Arden..siyes puas ati dgn SEQY bb cream ni :)

cute plak tagline hashtag kat IG kak aya tu.. #terlajakcantik 
happy tuesday uolls!!

Hubungi Kak Aya untuk pesanan , 0173416762, cod Selayang dan Batu Caves.