25 May 2015

Skincare Seqy Beauty

Assalamualaikum.. 

Lama Kak Aya tak update blog..anak-anak kurang sihat, kerja ofis menimbun dan terbaru abah mertua baru je meninggal minggu lepas..memang kelam kabut sikit la. Banyak nak update tentang personal life tapi tunggu dulu la.

Awal pagi ni nak update tentang bisnes, sebab dah jadi satu cabang sumber rezeki, tak boleh la nak buat tak tau je kan, kena la selalu update..kalau tak mana nak datang rezekinya..

Nak bagi tau yang Seqy Beauty ada mengeluarkan Set Skincare, Kak Aya baru je dapat stok hari Sabtu semalam tu.
Set ni mengandungi:

1.Cleanser 50ml
2.Toner 50ml
3.Serum 30ml
4.Day & night cream 15g

Guna ikut susunan seperti di atas ye.

Fungsi-fungsinya:

Cleanser : membersihkan kulit dari dalam dan dianggap sebagai pembasmi kuman. mengandungi vitamin c dan pelbagai jenis extract tumbuhan dengan tujuan pemutihan.

Toner : diformulasikan dengam ciri2 mengawal sebum (kelenjar yg mengeluarkan minyak), mengurangkan radang (kemerahan) pada kulit wajah dan mengurangkan jerawat.

Serum : diformulasikan untuk acne skin. Mengawal sebum. Bertindak sebagai anti mikrobial dan mencegah pertumbuhan bakteria.

Day n night cream : diformulasikan dengan pelbagai jenis ektrak tumbuhan untuk mengawal sebum dan mengurangkan kemerahan. Gunakan 2 kali sehari boleh mengurangkan jerawat sekali gus membersihkan kulit wajah. Agen penyejuk boleh menenangkan kulit dan mengurangkan kegatalan yang disebabkan oleh jerawat.

Ni gambar testimoni yang terpilih untuk menggunakan skincare ni sebelum produk ni dipasarkan.
Produk tidak menggelupas ye...jangan risau..ramai yang whatsapp Kak Aya tanya bila guna produk ni muka kita menggelupas tak? jadi merah-merah tak? pedih tak? Insyaallah tidak. Pihak SQB telah menjalankan ujian ke atas 10 pengguna yang pelbagai jenis kulit muka dan tiada penggelupasan berlaku.




Setiap pembelian PERCUMA TUDUNG AIDIJUMA WHITE LABEL.(terhad kepada 10 pelanggan je)

Harga RM130 Semenanjung RM140 Sabah Sarawak
HARGA TERMASUK KOS POS

0173416762 UNTUK ORDER

11 May 2015

Tupperware Percuma

Assalamualaikum,


Siapa nak tupperware percuma?

Boleh order Set combo Seqy Beauty sekarang ye.

Ada 3 produk:
1. Cleanser
2. BB Cream
3. Sakura mask

Harga RM190, jimat RM2. Free postage, Free gift Tupperware.

Boleh call/Whatsapp/SMS/ Telegram 0173416762 ye

TERHAD KEPADA 5 PELANGGAN BERTUAH SAHAJA YE!

07 May 2015

Bersyukurkah kita?

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Syukur kerana banyak limpahan rezeki daripada Allah beberapa hari ni. Hari-hari lain pun melimpah nikmat daripada Allah sehingga tidak mampu dihitung. Cuma ada beberapa yang sangat berlebih nikmatnya yang ingin dikongsi yang Kak Aya terima daripadaNYA beberapa hari ni.

Nikmat-nikmat yang tak mampu didustakan. MasyaAllah.

1. Selamat pulang ke kampung berjumpa ibu, adik-adik , saudara dan jiran tetangga. Selamat kembali semula ke tempat mencari rezeki.

2. Bawak pulang barangan dagangan , semua laku diperdagangkan...mak aii ayat.. Kak Aya bawak balik Jus Faqqih Murabbi sebanyak 1 karton = 24 botol, semua habis dijual.
BB cream, Cleanser dan Sakura mask masing-masing 5 set, semua laku. Sangat bersyukur.

3. Seronok sangat balik kampung. Hati ni kuat nak tinggal di kampung. Kenangkan mak, kenangkan Ucu yang sakit, hati meronta nak balik menetap di sana. Doakan Kak Aya dapat
pulang menetap di sana. Memang macam mustahil tapi tiada yang mustahil dengan izin Allah. Suami Kak Aya mesti memilih untuk tinggal berdekatan dengan keluarga dia tapi Kak Aya sentiasa berdoa agar kami dapat pulang menetap di Terengganu.Insyaallah.

4. Anak-anak , suami , diri sendiri semua sihat walafiat walaupun berpanas terik di Terengganu.

6. Melihat mak gembira mengusik cucu-cucu, hati tumpang riang. 

7.Blogger Nurulism ada buat review untuk BB Cream yang Kak Aya jual, hasilnya sales meningkat berbanding hari biasa. Malam-malam buta pun ada yang whatsapp nak beli.

Hmm banyak kan nikmat yang Allah kurniakan, di atas ni sebilangan kecil je..tapi sebanyak mana kita bersyukur dengan nikmatNYA itu?

 Insaf. Kerdil.Pendosa.

Jom sama-sama muhasabah.

05 May 2015

Review BB Cream Seqy Beauty by blogger Nurulism@Chika

Assalamualaikum,

Kak Aya happy sangat hari ni kerana Chika@Nurulism sudi memberikan review beliau tentang BB Cream Seqy Beauty ni.

Memang la Kak Aya bayar Chika untuk buat review tetapi seperti blogger Mama Zharfan dulu juga Kak Aya meminta kedua-duanya mencuba terlebih dahulu BB Cream tersebut baru la review.

Macam Chika ni, dia guna BB Cream SQB ni secara konsisten dah berbulan lamanya dan hasilnya review itu memang dari hati tulus ikhlas, bukan review sekadar review je...Kak Aya memang suka melabur terlebih dahulu kerana percaya kalau sesuatu produk tu dicuba terlebih dahulu baru la hasil review tu memang benar-benar dari hati.

Berikut review beliau di IG @nurulism

"Setiap pagi saya berperang dengan masa. Nak sediakan lunchbox Medina, nak siapkan 3 orang budak, bagi breakfast, dan hantar ke sekolah. Nak pergi sekolah pulak kena keluar berjumpa ramai emak-emak lain. Kena pulak sedikit melaram supaya tidak kelihatan suram di tempat kejadian.

Pagi pagi nak kena melaram ni bukan senang OK. Lainlah kalau pada waktu pagi itu saya memang ditakdirkan untuk bangun dan menghadap muka sendiri sahaja. Boleh shading, boleh blend eye shadow sebanyak 162 pusingan dan menampal beberapa lapisan cream di muka termasuk whipped cream, cream of tartar dan creme brulee. Acah je.

Jadi, apa dia solution untuk bersiap laju-laju especially pada waktu pagi yang tak keruan? BB CREAM!

Apakah itu BB Cream? It stands for Beauty Balm or Blemish Balm. Secara ringkas ; ALL-IN-ONE FACIAL COSMETIC. Satu penciptaan untuk menuju wawasan 2020 di mana semua benda kena laju dan boleh terbang. Jadi cream ini boleh terbang terus ke muka kita? Waaaahhhh  -- HEY TAK BOLEHLAH. Belum Wawasan 2020 lagi. Belum ada cream wajah terbang.

Anyway.

Setiap pagi saya hanya menggunakan SEQY BEAUTY BB CREAM untuk membawa wajah ini keluar rumah. Semuanya cukup hanya dengan satu produk saja. Ianya waterbased. Menjadikan kulit terus moist tidak berminyak, menutup segala cela dan seperti dah berbedak.

Selain cepat, harganya berpatutan I tell you. Hanya RM55, tahan sehingga 2 bulan (atau mungkin lebih) Mendapat kelulusan KKM juga (kalau tak, saya juga tak sudi menggunakannya 😤) Dapatkan dari@Rohaya_yusof. Siapa? @Rohaya_yusof. Siapa?@Rohaya_yusof. Siapa? @Rohaya_yusof. SIAPA? Jangan buat saya ulang lagi, boleh?

Sudah, bersurai sekarang dari Intagram saya dan pergi kacau @Rohaya_yusof sana.

Nak lagi laju, bokeh contact terus Rohaya Yusof (Kak Aya) di 017 3416762

Dengan ucapan, sumpah tak tipu. Saya menggunakannya dan suka sekali

NOTICE : DILARANG COPY PASTE IKLAN INI UNTUK KEGUNAAN SENDIRI. BOLEH REPOST TANPA MEMBUANG SEGALA DETAIL@ROHAYA_YUSOF. TERIMA KASIH."



BB Cream ni memang bagus untuk Kak Aya dan beberapa pengguna yang telah berpuas hati. Tapi sesuai untuk Kak Aya tak semestinya sesuai untuk awak..awak..dan awak tapi Kak Aya rasa kalau bagus apa salahnya kita saling sampaikan kebagusannya itu. Kena cuba, kalau tak cuba sampai sudah memang kita tak tau produk tu sesuai tak dengan kulit muka kita.

Kak Aya sentiasa ada stok atau nak beli dengan agen lain , Kak Aya tak ada hal. Kalau nak beli dengan Kak Aya boleh je berhubung melalui apa je cara yang biasa orang guna. Call/SMS/Whatsapp/Telegram 0173416762 atau malas nak guna semua ni, suka nak emel je, boleh emel kepada rohayayusof73@gmail.com

Ok terima kasih.