Rutin Baru

Assalamualaikum

Berpeluh peluh ni lepas sapu sawang kat blog ni ....mana la perginya tuan rumah, dibiarkan blog ini tak nampak rupa.

Alhamdulillah blog dah bersih semula.

Tapi sawang akan datang lagi, jika tuan rumah kembali dengan perangai biasa.

Ok biarkan je la perangai tuan rumah tu.

Sekarang ni Nadhirah dah lebih 2 bulan masuk asrama.

Alhamdulillah, dia boleh kawal rasa sedih dia setiap kali kami hantar dia ke asrama.

Jadual pulang bermalam dia adalah 2 kali sebulan.

Tengah hari Jumaat, kena jemput. Petang Ahad, hantar semula.

Sabtu @Ahad yang dia tak dapat pulang bermalam, kami akan pergi melawat

Dulu ketika Kak Aya kat asrama, homesick selama 5 tahun hi hi..poyo betul..k

Balik sebulan sekali je..kalau 2 kali sebulan, rasanya tak homesick langsung he he.

Mak ayah datang menjenguk tak tentu..kadang-kadang tak mai melawat pun..sebulan la tak jumpa.

Dulu ayah naik motor je , gek gek gek dari kampung ke sekolah di pinggir bandar.

Rindu kenangan lama.

Kini, Kak Aya pulak melalui rutin yang sama macam mak ayah Kak Aya dulu.

Bezanya, Kak Aya cepat berdikari berbanding anak Kak Aya.ok la sebenarnya tak boleh nak bandingkan zaman dulu dengan zaman sekarang...banyak bezanya.

Kalau minggu tu jadual Nadhirah pulang bermalam, kesibukan akan menjadi 2x ganda daripada biasa.

Sibuk mesin baju, lipat baju..Nadhirah gosok sendiri baju-baju yang dia bawak balik tu..lepas tu tolong dia packing semua..isi barang dalam kereta..

Kena beli jajan untuk makan selepas prep atau ketika prep.

Kena sentiasa standby duit untuk belanja dia selama 2 minggu di asrama.

Tadi Umar bertanya -" kenapa ye kalau time kakak balik rumah, dia mesti dilayan spesial?"

Tersentap jugak dengan soalan Umar tu.

Kak Aya tanya dia - apa yang spesialnya tu?

Dia jawab - 'ada laaah"

Hmm Kak Aya rasa spesial tang beli jajan ( biskut, air kotak biasanya)...ye la beli untuk keperluan 2 minggu
setiap kali balik, kelihatan spesial di mata si adik.

Kalau nak dikatakan mama masak spesial bila kakak balik, itu memang tak betul sama sekali...setakat ni tak pernah lagi masak spesial untuk Nadhirah ,masakan yang sama je macam minggu yang dia tak balik.

Banyak benda yang kak aya belajar sejak Nadhirah masuk asrama.

Erti perpisahan dan rindu seorang ibu.

Pengurusan kewangan.

Pengurusan masa.

Kasih sayang.

Banyak yang kak aya nak share bila lama tak up entry tapi tu la...kadang-kadang rasa macam tak perlu kot nak share..ye la ada benda-bendanya lebih baik kalau tak share. Ok habis kisah share mengeshare ni.

Kak Aya masih buka untuk dropship Seqy Beauty ye...daripada kita duduk mengadap FB/IG berjam jam sehari untuk stalk FB/IG orang, lepas tu makan hati sendiri, baik la tukarkan hobi menjadi sesuatu yang lebih bermanfaat

Boleh contact Kak Aya ye kalau berminat.

Ok, Kak Aya stop sini dulu, jam hampir 2.30 pagi dah ni.


Dropship - komisen dan reward

Assalamualaikum...Kak aya tengah buka peluang untuk dropship produk Seqy Beauty..kalau berminat boleh whatsapp/SMS/telegram 017341672 atau emel rohayayusof73@gmail.com

Terima kasih semua


TESTIMONI LEPTOS - BAJU KURUNG MENJADI LONGGAR





Anak tegur baju kurung si ibu nampak longgar sikit.
Si ibu tak percaya dengan teguran anak.
Mulakan hari anda dengan 3 biji leptos.
LEPTOS tablet cairkan lemak dengan pantas.
Kesan sampingan hebat pengambilan tablet LEPTOS dengan bahan hebat L-Carnitine
=============================
1. Kehilangan Lemak
Jika anda sedang merancang untuk menurunkan berat badan atau ingin kuruskan badan, carntine adalah asid amino yang anda perlukan. L-carnitine pemindahan rantai asid lemak, seperti triglycerides kepada mitochondria, di mana mereka boleh dioksidakan untuk menghasilkan tenaga. Carnitine juga berkesan untuk mengurangkan keletihan dan sebagai penahan selera. Oleh itu, l-carnitine akan menjadi aset utama apabila anda berdiet.
Ia bukan sahaja akan membantu menjaga tubuh anda daripada menyimpan lemak, tetapi ia akan meningkatkan keupayaan aerobik anda untuk membantu anda membakar lebih banyak kalori.
2. Membina Otot
L-carnitine adalah juga bahan yang hebat untuk anda mencapai dan mencari pek pada otot. L-carnitine boleh membantu anda meningkatkan kekuatan anda dan lebih kekuatan bermakna otot yang lebih besar dalam jangka masa panjang.
3. Membina kekuatan Tulang
Faktor usia dan penuaan akan menyebabkan kehilangan kekuatan tulang akan menjadi kebimbangan kepada ramai orang dan wanita pasca menopaus. Sudah tentu ini boleh membawa kepada peluang meningkat kerapuhan tulang ,patah, osteoporosis, dan artritis di kalangan penyakit tulang yang lain. Mujurlah, dengan mengambil l-carnitine, anda boleh melambatkan proses kehilangan kekuatan tulang dan meningkatkan sifat-sifat struktur tulang mikro dengan mengurangkan kerapuhan rulang.

Official Dropship Bella Ammara

Assalamualaikum,

Kak Aya sekarang ni dah jadi Official Dropship Bella Ammara.

Jadi kalau nak beli mana-mana produk keluaran Bella Ammara, just Whatsapp Kak Aya ye 0173416762.

Ni adalah produk yang boleh dibeli melalui Kak Aya ye:

1. SHAWL
2. JUBAH
3. LONG TOP
4. QALEEF JUBAH ( UNTUK LELAKI)

Semua cantik-cantik.

Kalau nak tengok koleksi produk ni, boleh Whatsapp Kak Aya untuk tengok album ye!


Selamat Malam.


    TESTIMONI LEPTOS











    Kurus dengan LEPTOS/QUFAST

    Assalamualaikum

    Kak Aya dah kurus tauuuu....( dalam mimpi) he he ok lawak paling tak kelakar abad ni.


    Ok takpe,  mula-mula lawak, lepas tu terkedu semua tengok Kak Aya ramping macam kerengga hi hi.


    Sebenor benornya nak perkenalkan ubat kurus yang sedang hangat di pasaran sekarang ni.




    Leptos dan QuFast merupakan tablet kunyah yg membantu pembakaran lemak berlebihan didalam badan sekaligus mencegah daripada kulit menggeleber.
    .
    Ia mengandungi 6 bahan utama dgn nisbah bersesuaian utk wanita(laptos) dan lelaki (QuFast) iaitu :

    **L-Carnitine
    ----------
    -meningkatkan jumlah lemak yg dibakar
    -mengubah lemak menjadi bahan bakar
    -meningkatkan daya tahan otot
    -meningkatkan metabolisma

    **Limau nipis
    ------------
    -mengempiskan perut
    -menurunkan berat badan
    -membuang toksin dalam badan
    -mengurangkan kolestrol

    **Ekstrak Guarana
    -----------------
    -menurunkan erat badan berlebihan
    -memerangi rasa lapar
    -membersihkan sistem pencernaan
    -melancarkan penghadaman

    **Ekstrak klorofil
    -----------------
    -memelihara daya tahan tubuh
    -meningkatkan imunisasi tubuh
    -detoks (pembersih toksin/racun)

    **Garcinia Cambogia
    -------------------
    -menghapuskan enzim yg berperanan untuk menyimpan lemak
    -membakar lemak & mengurangkan nafsu makan
    -mengurangkan ukur lilit
    -mengurangkan emak dalam darah

    **Dekstrosa
    -----------
    -meningkatkan produksi insulin yg melancarkan aliran darah menuju ke otot
    -meningkatkan penyerapan nutrisi penting bagi memacu perkembangan otot secara efektif


    CARAPENGAMBILAN

    Penurunan berat badan (50kg above) (3 biji sehari):
    3 biji sehari sebelum sarapan / makan tengahari / makan malam.
    Pengambilan disyorkan pada waktu makan yang berlebihan.
    Anggaran 300 kalori dibakar.

    Penurunan berat badan (70kg above) (6 biji sehari):

    3 biji sebelum sarapan dan 3 biji sebelum makan tengahari.
    Pengambilan disyorkan pada waktu makan yang berlebihan.
    Anggaran 600 kalori dibakar.

    Penurunan berat badan (100kg above): (9 biji sehari)

    3 biji sebelum sarapan, 3 biji sebelum makan tengahari dan 3 biji
    sebelum makan malam. Anggaran 900 kalori dibakar.

    Penurunan berat badan secara kilat : (10 biji sehari)
    3 biji sebelum sarapan, 4 biji sebelum makan tengahari dan 3 biji
    sebelum makan malam. Anggaran 1000 kalori dibakar. Disertai
    dengan senaman ringan dan penjagaan pemakanan.

    1 botol ada 90 biji.
    3 biji sekali makan.
    Bleh ambik sebelum makan di waktu sesi makan yg berlebihan.
    Maksimum pengambilan 10 biji sehari.
    .
    Sis hanya perlu kunyah tablet tu sebelum nak makan
    Rasanya masam2 Lime dan sangat sedap utk dikunyah.
    .
    .
    PROMOSI KASIH SAYANG !!
    .
    SEMENANJUNG
    1 botol RM180
    2 botol RM300 (JIMAT RM60 )
    3 botol RM400 (JIMAT RM140 )
    4 botol RM480 (JIMAT RM240 )
    .
    SABAH SARAWAK
    1 botol RM190
    2 botol RM310 (JIMAT RM70 )
    3 botol RM410 (JIMAT RM160)
    4 botol RM490 (JIMAT RM270 

    FREE POSLAJU SELURUH MALAYSIA


    BOLEH CONTACT KAK AYA YE KALAU NAK ORDER 0173416762