MISI KURUS - Exercise Sit Up

Assalamualaikum

Kak Aya ngadu dengan Umar, anak bujang Kak Aya tu....

M : Mama ni makin gemuk lah , Umar..tengok la baju baju mama, semua ketat.

U : Aah kan...Umar rasa mama cantik kalau kurus ( saja bodek untuk bagi semangat kat mama)

M : mama tak tau la nak mulakan diet macam mana.

U: Umar cadangkan kita buat exercise Sit Up dulu la slow-slow sebab mama pun tak boleh nak joging, sakit lutut, sakit kaki.

M : Okay, nanti kita mula dengan Sit Up.

Rentetan daripada perbualan tu, Umar jadi trainer tak bertauliah kepada Mama.

Untuk kali pertama malam tadi, Mama cuba buat sit up, kelakar ada seksa pun ada ...tapi malu kat anak cuba jugak la kan buat walaupun tak sempurna...Umar bersungguh sungguh membantu.


Dapat dalam 30x je..itu pun pecah peluh, kata orang Terengganu.


Doakan Kak Aya berjaya kurang sikit berat badan ni ye...impian sejak dulu , macam yo yo...kejap turun kemudian mencanak naik.

1 comments :

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata... [Reply to Comments]

Salam Ayua..apa kabar?Lama xsinggah kat sini..maklum blog kak atie pon dah bersawang1.Good Luck Aya..Inn shaa Allah
jgn target nak kurus...target nak jg kesihatan..caiyokk Aya!!

Catat Ulasan