Alahaiii Founder Dot Dot Dot

Kadang kadang sebagai penjual online ni kita suka jugak jadikan kata-kata atau tips dari Founder produk lain sebagai motivasi kepada kita.

Walaupun ayat-ayat santai je , ada benda yang boleh kita ambil jadikan panduan di dalam berbisnes terutamanya bisnes online.

Kawan Kak Aya sorang ni memang jadi follower kepada lama sosial Founder Produk Dot Dot Dot.. selalunya ayat dia bolehla dijadikan tangkal azimat kepada para peniaga lain.

Tadi kawan Kak Aya ni ada la lahirkan rasa kurang selesa dengan ayat-ayat Founder tersebut...kawan kak aya ni luahkan dalam group agen produk kita orang la kan...kami semua terus bertempiaran lari ke FB Founder tersebut

Saat Kak Aya baca tulisan Founder tersebut....terus rasa melugai..

Kisahnya Founder tersebut tak puas hati dengan komplen seorang doktor tentang kaedah pembersihan alat sulit yang disyorkan oleh Founder tersebut.

Pada kak aya, doktor tersebut memberi pandangan berdasarkan pengetahuan beliau, tak perlu la Founder tersebut melatah hinggakan menulis ayat-ayat yang pada kak Aya agak keterlaluan kelucahannya. 

Sosial Media ni memang senang nak buat pahala,sangat senang jugak nak buat dosa.

Pada Kak Aya, tulisan kita tu melambangkan peribadi kita sebenarnya..tulisan yang kasar-kasar tu sebenarnya lahir daripada hati yang penuh dengan kemarahan.

Kak Aya bukan la penulis yang baik hanya sekadar tau mengeja  je lebih kurang layaknya tapi masih boleh berfikir untuk luahkan rasa agar tidak membuatkan orang yang membaca itu merasa tidak selesa dan naik melugai.

Harap faham apa itu melugai...nak muntah dan mual maksudnya



1 comments :

Hani Fadhlina Abdul Rahman said... [Reply to Comments]

Hipokrit...Bila kena kat batang hidung sendiri, maka keluarlah ayat2 melugai yg mana menggambarkan diri sebenar Founder Dot Dot Dot...

Post a Comment